6.8 C
Zagreb
4.3 C
Zürich
9 C
New York
16 C
Buenos Aires
22.7 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

Molitveni program HKM Bern u vremenu korona virusa


Voditelj Hrvatske katoličke misije Bern, fra Gojko Zovko svaki dan slavi svetu misu te poziva vjernike iz Berna i Švicarske da se uključe u slavlje putem interneta.

O uputama švicarskih saveznih, kantonalnih i biskupijskih preporuka te molitvenom programu za vjernike pisali smo u našem članku (18.03.2020)

Ovo izvanredno stanje epidemije korona virusa, nezabilježeno u povijesti čovječanstva, je za svakoga od nas, za naše obitelji i za naše katoličke misije šansa osmišljavanja osobnoga i zajedničkoga života i djelovanja.

Voditelj misije Bern, fra Gojko Zovko svaki dan će u prostorijama misijskoga centra u Bernu slaviti sv. misu. Poziva vjernike da se pridruže molitvi i uključe preko interneta na facebook stranici misije HKM Bern  

“Pridržavajmo se svih navedenih preporuka civilnih vlasti i biskupa Felixa Gmüra koji je zajedno s drugim biskupima molio Božji blagoslov za sve ljude. Biskup je u molitvi izražavao zajedničku povezanost u vjeri te nam poručio da je Crkva poziv da se brinemo jedni za druge osobito u ovoj situaciji, dok nam su kretanje i vjerski susreti uskraćeni. Ostajmo kao zajednica misije zajedno u molitvi, svaki dan u isto vrijeme u svojim obiteljima”, poručuje fra Gojko.

Plan misijskih pobožnosti:

Ponedjeljkom    18.30 – 19.00 Sveta misa
Utorkom            18.30 – 19.00 Sveta misa
Srijedom            18.30 – 19.00 Sveta misa
Četvrtkom         18.30 – 19.30 Sveta misa i euharistijsko klanjanje
Petak                 18.30 – 19.30 Križni put i Sveta misa
Subota              18.30 – 19.15 Sveta misa

Nedjeljom         11.00 – 11.45 Sveta misa

Poslije svakoga molitvenoga susreta možete pozdraviti Gospu, blagosloviti se posvećenom vodom.

Pratite i druge internetske, radio i televizijske religiozne programe. Corona virus nije Božja kazna nego Božja poruka. Poštujmo zemaljske kriterije higijenskih i zdravstvenih uputa, a ne zaboravimo i nebeske kriterije pastoralne i duhovne pomoći koje nam pruža crkva i naša misijska zajednica.

Ne bojte se, nego čitajte znakove vremena koje nam šalje ovaj maleni, opasni i zastrašujući ali ipak i poučljivi corona virus.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije