Najavljena premijera filma Hrvatski anđeli rata

Nedopustivo je da se još uvijek ne zna točan broj djece stradale u Domovinskom ratu. U predstavljenom filmu govori se o 402 ubijene djece, ali to nije siguran broj. 

Najnoviji film Jakova Sedlara ”Hrvatski anđeli rata” koji govori o nevinim žrtvama – djeci ubijenoj tijekom Domovinskog rata predstavljen je u srijedu, 10. lipnja na konferenciji za novinare u Domu specijalne policije u Zagrebu.

Nakon što je konferenciju otvorila Zorica Gregurić, novinarima se obratio redatelj Jakov Sedlar, zahvalivši na suradnji Festivalu domoljubnog filma Gordan Lederer. “Ovaj dokumentarno-povijesni film traje 70 minuta i u njemu sudjeluje devet članova obitelji ubijene djece. Tekst je napisao Hrvoje Hitrec, a interpretiraju ga glumci Dragan Despot i Sanja Marin”, kazao je Sedlar.

Autor festivala Marijan Capak pojasnio je da je projekt zamišljen kao putujući festival koji će se odazvati pozivu gradova i općina i doći u svako, veće i manje mjesto u domovini i inozemstvu. “Ovo mogućnost imamo jer nam autori filmove ustupaju besplatnu”, istaknuo je Capak.

Producent filma je Fran Juraj Prižmić. “Iako nemamo potporu od HAVC-a, nećemo odustati od domoljubnih tema. Ovaj film sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, svala svima koji su pomogli u realizaciji”, rekao je između ostalog. U filmu se pojavljuje i hercegovački franjevac fra Jozo Zovko.

Film će premijerno biti prikazan u ponedjeljak, 15. lipnja 2020. g. u 20.00 sati u kinu Studentskog centra u Zagrebu.

Nakon premijere u Zagrebu slijede Slavonski Brod, Split, Vinkovcim i Vukovar.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru