15.5 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
5.9 C
New York
17.4 C
Buenos Aires
17.3 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Golijada NK Croatie Zürich u posljednjoj utakmici prvenstva

FC Srbija – NK Croatia 1:10 (1:3)

U nastavaku prvenstva NK Croatia je odigrala dvije utakmice. U prvoj je nažalost upisala poraz od FC Kosova koji je slavio sa četri pogotka u mreži Croatije, ali je u posljednjoj utakmici slavila visoku pobjedu nad FC Srbijom.

Iako je u posljednju utakmicu prvenstva NK Croatia ušla spremno, domaćin je ipak iznenadio i u petoj minuti postigao svoj prvi, ali i jedini pogodak na utakmici. U prvom poluvremenu Croatija je s ukupno tri pogotka i s rezultatom 1:3 otišla na odmor.

Drugo poluvrijeme bilo je također u znaku Croatije jer su raspoloženi igrači u mrežu protivnika pospremili još sedam lopti i time ostvarili važnu pobjedu. Osvojeno drugo mjesto do sada je najbolji rezultat u trećoj ligi nakon ispadanja iz druge lige 2003. godine.

Kod NK Croatie u posljednjoj utakmici najviše su se istakli Ivan Zubonja s četiri pogotka i Marko Bagarić s dva, dok su Marin Hrkač, Giuliano Škara, Dario Perković i Stjepan Laštro postigli po jedan pogodak.

Četiri kapetana NK Croatie

Ovu utakmicu obilježio je još jedan događaj, koji mora ostati zabilježen. Dugogodišnji kapetan momčadi i dopredsjednik kluba Dario Perković, predao je kapetansku traku Stjepanu Laštri i njegovom zamjeniku Ivanu Dukiću. Perković je naglasio da mu je bitan klub u cjelini, a ne kapetanska traka i da želi mladima predati vođenje momčadi i preuzimanje odgovornosti, što je pozitivan stav našeg dopredsjednika i dugogodišnjeg igrača.

Dva kapetana

Ovim putem se treba zahvaliti Dariju Perkoviću za sve odigrane utakmice dok je nosio kapetansku traku i trudio se da momčad ostvari dobre rezultate i nikada nije u tome posustajao. Naravno Stjepanu Laštri i Ivanu Dukiću želimo i nadalje puno uspjeha kao igračima, ali i kapetanima momčadi, ne sumnjamo u njihovu sposobnost i moral za dobre rezultate njihove i naše Croatije.

Za kraj treba spomenuti i da je nekoliko igrača Croatije u vrhu ljestvice strijelaca prvenstva. Najbolji je sa 12 pogodaka vodeći na ljestvici, a samo tri mjesta iza njega je naš Marko Bagarić s 8 pogodaka, slijedi Luka Lapenda sa 7 pogodaka, a malo niže Lapende nalaze se Stanislav Blažanović i Ivan Zubonja s 5 pogodaka.

NK Croatia može biti zadovoljna sa svojim sportskim uspjesima jer je za svoj 52. rođendan ostvarila vrlo dobre rezultate, s obzirom na svjetsku zdravstvenu krizu. Nadamo se da ćemo u budućnosti ostvarivati i više od toga ukoliko budemo radili ono što volimo, a to je igranje nogometa.

Vjerni navijači

Sastav NK Croatia: Frano Dukić, Danijel Komin, Ivan Dukić, Davor Crnković, Marin Hrkač, Marko Bagarić, Stjepan Laštro, Stanislav Blažanović, Dario Perković (C), Ivan Knežević, Kristijan Krstić.

Još su igrali: Pero Zovko, Giuliano Škara, Ivan Zubonja.

Na klupi: Marko Žiljak

Trener-igrač: Stanislav Blažanović

Za portal Moja Domovina: Stjepan Špehar

POVEZANI ČLANCI

Najnovije