11 C
Zagreb
9 C
Zürich
19.9 C
New York
11 C
Buenos Aires
25.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Mir. Za svako dijete.

Najvećom golubicom mira na svijetu, koja je u subotu, 21. ožujka 2022.g. projicirana na švicarskoj planini Grosser Mythen, UNICEF šalje poruku za mir. U Ukrajini i širom svijeta.

Rat je uvijek najužasniji za djecu. Proteklih mjesec dana susreću nas slike nesretne, uplakane ukrajinske djece. Više od 1,5 milijuna već je moralo napustiti svoju domovinu. Bezbroj ljudi je ozlijeđeno, mnogi su izgubili svoje najdraže a neki gradovi su potpuno uništeni. Obitelji su razbijene jer očevi idu u rat.

Svako dijete na svijetu ima pravo odrastati zdravo i sigurno i razvijati svoje potencijale. To ponekad zahtijeva Konvencija o pravima djeteta. Ali ta se prava trenutno ozbiljno ograničavaju u Ukrajini.

Uz projekciju goluba mira na  planini Grosser Mythen, simbol mira u srcu Europe treba prenijeti na cijeli svijet. S duljinom većom od jednog kilometra, golubica mira najveća je slika te vrste ikad projicirana.

Kampanja ima za cilj skrenuti pozornost na potrebitu djecu u Ukrajini, ali i dati hrabrost za mirnu budućnost.

Motiv golubice mira kreirala je švicarska umjetnica Simone Torelli. Projekcija je bila moguća zahvaljujući podršci Bluetraca i stanovnika regije Mythen i kantona Schwyz.

unicef.ch / Foto: Felix Freese

POVEZANI ČLANCI

Najnovije