12.6 C
Zagreb
9.5 C
Zürich
22.4 C
New York
11 C
Buenos Aires
25.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

U njemačkom Bad Münstereifelu zaređen Christian Ivandić

Christian, potomak hrvatskih iseljenika zaređen je 25. lipnja 2022. u njemačkom Bad Münstereifelu. Za svećenika će biti zaređen 29. travnja 2023.g., a mladu misu služit će 30. travnja 2023.g. u Rimu

Christian, sin Graciele i Nikice Ivandića koji su rođeni u Argentini rođen je 15.11.1988. godine u Njemačkoj. Ušao je u novicijat Legionäre Christi 1988, u Rimu završio Master filozofije i krajem lipnja bachelor teologije sa zlatnom medaljom. Primljen je od katoličkog univerziteta Notre Dame u Indiani, SAD, na PhD-programu u trajanju od pet godina gdje će produbiti u sistematskoj teologiji (dogmatika).

Dana 25. lipnja 2022. godine Christian Ivandić i Markus Stehmer zaređeni su za đakone na svečanoj misi od pomoćnog biskupa Ansgara Puffa iz Kölna u njemačkom Bad Münstereifelu. U svojoj propovijedi pomoćni biskup obratio im se ovim riječima:“Obojica ste, drage đakoni u svojim srcima čuli Isusov poziv i odazvali ste se tom pozivu. Dugo ste provjeravali dolazi li zaista ovaj poziv od Isusa i danas dajete svoj velikodušni odgovor: Evo me!” 

Pomoćni biskup Ansgar kazao je da je “život služenja” jedini jezik učenika koji ljudi još mogu razumjeti i prihvatiti te istaknuo koliko je u današnjem svijetu važno učiniti Kristovu dobrotu vidljivom i svjedočiti je. Na kraju se pomoćni biskup upustio i u poteškoće i izazove đakonske službe: „Ne mogu vam i ne smijem tajiti da ćete i vi doći u poteškoće. Pitanje je što tada raditi. Dvije su opasnosti: povlačenje u “vlastiti balon” ili potpuno bacanje na posao. Pozvao je obojicu da se radije mole sv. Pavlu koji je govorio o “krhkim posudama” i pisao o nevoljama: “Štoviše, hvalimo se i nevoljama jer znamo: – Nevolja donosi strpljenje, strpljenje donosi kušnju, kušnja donosi nadu. Ali nada nam ne dopušta da propadnemo jer je ljubav Božja izlivena u srca naša po Duhu Svetom koji nam je dan.” (Rimljanima 5,3-5).

Svečanosti je uslijedio domjenak u krugu Apostolske škole uz šarolik program, ručak, kavu i kolače, na kojima je bilo gotovo 300 gostiju i prijatelja zajednice, uključujući gradonačelnicu Bad Münstereifela, Sabine Preiser-Marian.

Christian će, uz Božju milost za svećenika biti zaređen 29. travnja 2023.g. u Rimu a mladu misu služit će 30. travnja.

Čestitamo Christianu na zaređenju i njegovim ponosnim roditeljima koji su mu na njegovom putu bili velika podrška.

Foto: Obiteljski album / Manfred Görgen

POVEZANI ČLANCI

Najnovije