15.5 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
5.9 C
New York
17.4 C
Buenos Aires
17.3 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

NAJLJEPŠE DJEVOJKE HRVATSKIH KORIJENA NA REVIJI U TOMISLAVGRADU

Najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji proglašena je Drina Jelena Dujmić iz Kanade, prva pratilja je Darija Tomičić iz Poljske, a druga Natalija-Florencia  Jelicic iz Argentine. Titulu najfotogeničnije djevojke osvojila je Ana Gurić s Kosova 

U Tomislavgradu se održala deveta Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH u organizaciji Udruge Stećak i suorganizaciji Hrvatske matice iseljenika. Najljepšom je 8. srpnja u Tomislavgradu proglašena Drina Jelena Dujmić iz Kanade, čija majka je duvanjskih korijena, prva pratilja je Darija Tomičić iz Poljske, a druga pratilja Natalija-Florencia Jelicic iz Argentine. Ana Gucić s Kosova je dobila titulu najfotogeničnije djevojke prikupivši najveći broj facebook glasova do sada.

Na ovogodišnjoj Reviji sudjelovalo je dvadeset djevojaka hrvatskih korijena iz cijeloga svijeta; od predstavnica hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja do predstavnica hrvatskih zajednica iz Europe i s drugih kontinenata – od Sjeverne do Južne Amerike, a sudjelovale su i tri predstavnice Hrvata Bosne i Hercegovine.

Na svečanom otvaranju sve je pozdravio dr. sc. Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika naglasivši značaj ovog programa za povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta s ciljem promicanja bogatstva hrvatske tradicijske kulture te pružanje potpore Hrvatima BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Ove godine u program su se uključili Muzej sinjske alke i Grad Biograd n/m gdje su djevojke imale profesionalno fotografiranje u nošnji i održale reviju pred biogradskom publikom i domaćinom, gradonačelnikom Ivanom Knezom. Jedan dan provele su u NP Kornati i uživale u ljepotama Hrvatske. Sve su djevojke rekle da im je ovo nešto najljepše što su doživjele, da će doći opet, a nekoliko njih iz Južne Amerike izrazilo je želju da se presele i ostanu živjeti u Hrvatskoj.

Tekst i foto: Snježana Jurišić /HMI

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije