32.6 C
Zagreb
24.2 C
Zürich
26.3 C
New York
12.1 C
Buenos Aires
28.8 C
Melbourne
Srijeda, 17 srpnja 2024

SEDAM ZIMSKIH TOP ODREDIŠTA HRVATSKE

Hrvatska turistička zajednica započela je zimsku kampanju uz #CroatiaFullOfMagic i odabrala top 7 zimskih odredišta Hrvatske

“Od ledenih pejzaža Plitvičkih jezera do dvoraca prekrivenih snijegom i romantično uređenih gradova, Hrvatska je zaista puna čarolije tijekom zime.”

Hrvatska turistička zajednica i ove godine objavila je top sedam zimskih odredišta Hrvatske. Prva tri top zimskih odredišta su u Ličko-senjskoj županiji, točnije – Nacionalni park Plitvička jezera, Zavižan – Nacionalni park Sjeverni Velebit i Sokolac iz Brinja. Među ostalim top zimskih odredištima su: Dubrovnik, dvorac Trakošćan, Zagreb i Opatija

Treću godinu zaredom Lika među sedam top odredišta ima tri. Svakako treba izdvojiti treće zimsko odredišta s popisa jer je riječ o Brinju, malom mjestu koje se u zadnjih par godina u turističkome smislu dosta budi i  razvija. Biti među top sedam za Brinje je veliki uspjeh i zasigurno se tu nalazi zasluženo. Zajedno sa Sokolcem nalazi se među ozbiljnijim i već dosta razvijenim turističkim destinacijama Like. Zadnjih godina smo uočili da se mnogo ulaže u digitalnu promociju Brinja.

Druga dva lička odredišta, Plitvička jezera i Sjeverni Velebit su nacionalni parkovi i samim tim već dobro poznati. Plitvička jezera jedan su od najposjećenijih Nacionalih parka u Hrvatskoj. Dubrovnik, Zagreb i Opatija su među top lokacijama i po manifestaciji Advent koji su svake godine sve bogatija za posjetitelje. Svakako je potrebno naglasiti da su kao dvorci Hrvatske, Stari grad Sokolac i dvorac Trakošćan jedini dvorci koje HTZ preporučuje.

Za razgledavanje muzeja u Sokolcu potrebno se najaviti Turističkoj zajednici Brinje.

O svakoj zimskoj destinaciji, može se više pročitati na poveznici: croatia.hr

Foto: Aleksandar Gospić

POVEZANI ČLANCI

Najnovije