18 C
Zagreb
11.9 C
Zürich
24.5 C
New York
14.7 C
Buenos Aires
28.9 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Ukrajinska djeca posjetila Gacku dolinu

Članovi Planinarskog društva Gromovača Otočac planinarili s ukrajinskom djecom u Gackoj dolini.

Ukrajinska djeca iz Donjecke oblasti u organizaciji Crvenog križa borave u Otočkom učeničkom domu. Za vrijeme boravka obilaze znamenitosti Gacke doline sa svojim učiteljicama. Jedno predivno druženje održalo se 27. srpnja 2023. s PD Gromovača Otočac. Njih tridesetak planinarili su Gromkovom stazom do Poljičkog kamena s kojeg se pruža predivan pogled na grad Otočac.

Bilo je uživanje biti s njima, doživjeti i vidjeti njihovu radost. Divili su se miru, tišini u  šumi, cvijeću, uživali u mirisu ciklama uz stazu. Saznali smo da su iz ratom pogođenog mjesta, njihovog sela više nema. Odvojeni su od roditelja. Mi koji smo i sami prošli strahote ratnih stradanja možemo ih u potpunosti razumjeti. Poželimo im da ratu dođe kraj te da se što prije vrate u svoju domovinu, k svojim roditeljima.

A kada se vrate, sa sobom će ponijeti najljepše slike iz našeg kraja. Slike Like, Gacke, kamena i mahovine. Sve to okovječili su fotografijama, oduševljeni prelijepom prirodom i mirom. To je ono što oni žele – mir u svojoj Ukrajini.

Na kraju predivnog druženja njihove učiteljice su zahvalile članovima PD Gromovače Otočac na vođenju i zajedničkom druženju. Djeca sutra nastavljaju put prema moru pa neka im je sretno.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije