13.4 C
Zagreb
10.8 C
Zürich
27.1 C
New York
14.5 C
Buenos Aires
28.3 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

3. Festival poezije Literra Gacka

Tema ovogodišnjeg festivala poezije i moto pod kojim je organiziran bio je „obraz pronijeh njen”.

Na Fortici iznad Otočca, u organizaciji KUBS Baštinica, u petak, 8. rujna 2023. održan je 3. Festival poezije Literra Gacka. U predivnom prirodnom okruženju okupilo se šesnaest pjesnika iz Otočca, Senja i Gospića koji su se izmjenjivali na prirodnoj pozornici u okrilju borova. Potekla je rijeka stihova, potekla je Gacka tokovima kojima je i nekada tekla, Bogdanica, zagrmio je Velebit, odjeknuo Vital… Uz domoljubne, s puno osjećaja recitirane su na Fortici vjerske i ljubavne pjesme.

Predivno predvečerje za pamćenje, na predivnom povijesnom lokalitetu. Na ovom jedinstvenom festivalu sudjelovali su: Jasna Ilić, Ivana Burić Rudelić, Katica Samardžić, Goran Jurković, Mirko Sanković, Zlata Ribar Katalinić, Ana Klikovac, Marina Majnarić, Manja Kostelac Gomerćić, Magdalena Marković, Berislav Kostelac, Marijana Mesić, Ramona Adriana Vukelić, Ljiljana Bogdanović, Nada Rogić i Jelena Benčić.

Njihovi stihovi još dugo će stihovi lebdjeti kroz krošnje borova na Fortici, sve dok ovi divni pjesnici budu pjevali o svojoj Lici.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije