16.6 C
Zagreb
11.8 C
Zürich
17.1 C
New York
10 C
Buenos Aires
26.8 C
Melbourne
Nedjelja, 19 svibnja 2024
spot_img

Klapa Iskon 2. prosinca svojim će koncertom otvoriti Advent u Otočcu

Jedna od najboljih Hrvatskih klapa otvorit će ovogodišnji Advent u Otočcu i uvesti nas u čarobni prosinac koji će biti pun koncerata, radionica, plesnih programa i zabave za sve uzraste. Otočki gradski park i ovog će prosinca biti središte svih događanja, a uz bogat zabavni program bit će tu klizalište i ugostiteljska ponuda.

Klapa Iskon osnovana je 2000. godine te je u svom dugogodišnjem djelovanju ostvarila mnoge zapažene uspjehe na festivalima i raznim glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj. Klapa je ostvarila suradnju na regionalnim turnejama s priznatim glazbenicima poput Gibonnija, Lvkya, grupom TBF, uspješno je  izvela samostalnu turneju u Izraelu te koncerte u Parizu, Los Angelesu, Monte Carlu itd.

Prepoznatljiva je široj javnosti po raznolikosti u izvedbama koje se protežu od dalmatinskog tradicionalnog izričaja do suvremenih žanrova s ciljem promoviranja baštine, a istodobno čuvajući fenomen klapskog pjevanja od komercijalnog iskrivljavanja.

Advent u Otočcu započinje 2. prosinca 2023. koncertom klape Iskon u 20:30 sati te traje sve do 7. siječnja 2024. godine, a ostatak programa donosimo uskoro.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije