32.4 C
Zagreb
24.5 C
Zürich
30.9 C
New York
17.1 C
Buenos Aires
31.4 C
Melbourne
Srijeda, 17 srpnja 2024

U Otočcu održan Uskrsni doručak i turnir u tucanju jaja

Turistička zajednica Grada Otočca jučer je nakon svete mise u suradnji sa Župom Presvetog Trojstva i udrugom umirovljenika iz Otočca održala prvi Uskrsni doručak i turnir u tucanju jaja kojem su se posebno obradovala djeca.

Na nekoliko štandova dijelila su se uskršnja obojena jaja, šunka, sir, mladi luk i rotkvica, domaći kruh te razni kolači i ostale slastice. Turistička zajednica osigurala je potrebne namirnice dok su iste pripremili i dijelili veseli i vrijedni članovi udruge umirovljenika iz Otočca.

Uz blagdansku gastronomsku ponudu održan je i zabavni dio programa, tj. turnir u tucanju jaja za djecu i odrasle. Prijaviti na turnir se mogao svatko odmah nakon mise. Prijave su bile u tri kategorije. Tako je u kategoriji žene pobjedu odnijela Maria Abramović koja je uz pehar osvojila večeru za dvoje u Hotelu Zvonimir. U kategoriji muškarci pobjedu je odnio Hrvoje Mudrovčić koji je osvojio večeru za dvoje u restoranu Bumerang u Otočcu dok je u dječjoj kategoriji pobjedu odnijela Franka Bukovac koja je osvojila put na otok Prvić sa župom Presvetog Trojstva u trajanju od 6 dana pod vodstvom don Gorana Antunovića koji je predvodio čitav program.

Cilj ove manifestacije bio je svim posjetiteljima, kao i gostima koji borave u gradu Otočcu i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu naših tradicionalnih uskrsnih jela, oživjeti uskrsne običaje te proširiti trajanje manifestacije Uskrs u Otočcu.

Bila je to odlična prilika i za druženje s članovima udruge umirovljenika iz Otočca koji su osim bogatom blagdanskom trpezom s ostalim okupljenim mnoštvom zaplesali ličko kolo te zapjevali nekoliko domaćih pjesama.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije