15.7 C
Zagreb
15.8 C
Zürich
10.8 C
New York
19.1 C
Buenos Aires
28.1 C
Melbourne
Ponedjeljak, 6 svibnja 2024
spot_img

Sveti Nikola razveselio djecu u Skopju

Blagdan Svetog Nikole, koji je oduvijek imao posebno mjesto u srcima Hrvata u Makedoniji i ove godine je bio događaj za pamćenje. 

Susret u prostorijama Zajednice u Skopju bio je istinski događaj za pamćenje. Više od stotinu djece, uz pratnju svojih roditelja, uživalo je u bogatom programu koji je za njih pripremila zajednica. Nenad Nemet, predsjednik Ogranka u Skopju i glavni organizator, srdačno je pozdravio sve prisutne i najavio niz zanimljivih točaka koji su pripremili polaznici Hrvatske nastave u Skopju uz pomoć nastavnika Marka Pavelića.

Nazočne je posebno oduševio Branislav Pelikon svojom glazbenom izvedbom hrvatske himne na saksofonu. Mladi polaznici Hrvatske nastave – Josip Radetić, Niko Rupić, Jovan Nikolovski, Evgenija Klea Doaga Buova, Anisija Naumoska, Marko i Antonio Vujašin, Sofija Gorgon, Mario Stojkovski i Sara Aceska svojim su recitacijama, pjesmama i literarnim tekstovima o Svetom Nikoli izazvali gromoglasni pljesak.

Podjela paketića najmlađima, čiji su osmjesi bili najveća nagrada za sve, bila je srce ovog druženja, nakon čega je uslijedio veseli domjenak s pizzom, sokom, i naravno, puno smijeha i veselja.

Važno je spomenuti da su ovi trenuci više od samo proslave – oni su ključni za očuvanje hrvatske baštine u Makedoniji. Organizatori zahvaljuju Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na podršci koja ovo čini mogućim.

– Hvala svima koji su bili dio ove čarolije. Veselimo se mnogim budućim susretima i zajedničkim trenucima. Do tada, neka Sveti Nikola donese blagoslov i radost u vaše domove, poručuju Hrvati iz Makedonije.

Izvor / Fotogalerija: ZHSM

POVEZANI ČLANCI

Najnovije