12.6 C
Zagreb
9.5 C
Zürich
22.4 C
New York
11 C
Buenos Aires
25.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Počeo je 3. izbor Najljepšeg adventa: Preko 60 advenata u utrci za titulu najljepšeg – uživajte u prekrasnim slikama i podržite svoje favorite!

U izbor za Najljepši advent kojeg i ove godine organizira stranica gradonačelnik.hr uključilo se 48 gradova i 16 općina. Slike njihovih advenata objavljene su na FB stranici gradonačelnik.hr na kojoj do 5. siječnja u podne možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike

Krenuo je treći izbor za Najljepši advent koji se i ove godine provodi na FB stranici gradonačelnik.hr  pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta! Za titulu najljepšeg ove se godine natječu 64 adventa, odnosno 48 gradova i 16 općina. Kao i prošle godine, pobjednike biramo u četiri kategorije. Izabrat će se najljepši adventi u velikim, srednjim i malim gradovima, te najljepši advent u općinama. Na ovaj način želi se omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji s velikim gradovima. 

U kategoriji velikih gradova (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) natječe se 16 gradova: Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Gospić, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova ( od 10 do 35 tisuća stanovnika) je 10 gradova: DaruvarĐakovoKutina, Našice, Nova Gradiška, Poreč, Sinj, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci. 

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječu se, pak, 22 grada: Beli Manastir, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Hrvatska Kostajnica, Hvar, Komiža, Krk, Lepoglava, Mursko Središće, Novi Vinodolski, Oroslavje, Otočac, Pleternica, Rab, Slunj, Trilj, Valpovo, Vrgorac i Županja

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama je 16 općina: BaleBaška, Beretinec, Bibinje, Ernestinovo, Jasenice, Konjščina, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Perušić, Petrijanec, Velika i Zlatar Bistrica. 

Naglasak stavljaju da natjecanje nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši već će  – kao i uvijek kada su u pitanju vox populi izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini te snazi same zajednice. Pozivaju stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente.

Svim sudionicima želimo puno sreće i lajkova, a sve čitatelje pozivamo da se uključe i lajkovima podrže svoje favorite!

Marija Pulić Drljača

PRAVILA IZBORA:

  • Na FB stranici gradonačelnik.hrobjavljene su (redoslijedom kako su pristizale prijave) slike svih advenata koji sudjeluju u izboru
  • Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo na FB stranici gradonačelnik.hr, ne i na sheranim objavama!
  • Glasovanje traje do 5. siječnja u podne
  • Pobjednici će biti proglašeni u 4 kategorije – kategoriji malih, srednji i velikih gradova i kategoriji općina          

gradonačelnik.hr

POVEZANI ČLANCI

Najnovije