15.7 C
Zagreb
15.8 C
Zürich
10.8 C
New York
19.1 C
Buenos Aires
28.1 C
Melbourne
Ponedjeljak, 6 svibnja 2024
spot_img

U Čazmi i Lihtenštajnu istovremeno se otvara izložba ‘DUPLA IGRA Lihtenštajn – Hrvatska’

U srijedu, 21. veljače, u 18:00 sati otvorit će se izložba DUPLA IGRA Lihtenštajn – Hrvatska” i to istovremeno u Čazmi i Lihtenštajnu s međusobnom video vezom. U Čazmi se izložba može posjetiti u Centru za kulturu i Gradskom muzeju.  

Izložba „DUPLA IGRA Lihtenštajn – Hrvatska” rezultat je suradnje članova Udruge čazmanskih umjetnika “čARTer” i članova društva profesionalnih umjetnika Lihtenštajna „Visarte”. Do izložbe je došlo na inicijativu člana „čARTera“, Vlade Franjevića, koji među kolegicama i kolegama u svojoj drugoj domovini, Lihtenštajnu, i dalje ima kolege otvorene za suradnju. Interdisciplinarna umjetnica Ursula Wolf, koja ujedno danas vodi poznato okupljalište likovne i umjetničke scene pod nazivom „Schaufensterkunst / Atelier 62” u mjestu Schaan, odmah je pozitivno reagirala na predloženu ideju i oko sebe skupila društvo čiji su radovi kao reprodukcije izloženi u Čazmi. 

Članovi udruge “čARTer” koji sudjeluju na izložbi u Lihtenštajnu su: Matko Antolčić, Neda Culeta, Vlado Franjević, Saša Golubović, Slađan Lipovec, Franjo Matešin, Iva Mihekovec, Jadranka Piršljin, Rajka Poljak Franjević i Vedran Premuž. Njihovi radovi koji gostuju u Lihtenštajnu će se vidjeti putem neprekinute video prezentacije i u izložbenom prostoru u Čazmi. Članovi društva profesionalnih umjetnika Lihtenštajna „Visarte“ koji sudjeluju na izložbi u Čazmi su: Ursula Wolf, Lilian Hasler, Arno Oehri, Hansjörg Quaderer, Katharina Bierreth von Hartungen i Beate Frommelt. 

Autori likovnog postava su dr. sc. Maja Cepetić Rogić (Centar za kulturu Čazma / Gradski muzej Čazma) i Vlado Franjević (Udruga čazmanskih umjetnika „čARTer“), a izložba je otvorena do 10. ožujka 2024. godine. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Izvor: Centar za kulturu Čazma  Foto: Screenshot FB

POVEZANI ČLANCI

Najnovije