14.5 C
Zagreb
13.4 C
Zürich
13.4 C
New York
15 C
Buenos Aires
27.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Otvoren Konzulat Republike Hrvatske u Čileu

Ministar Grlić Radman otvorio je danas 13.ožujka 2024. Konzulat Republike Hrvatske sa sjedištem u gradu Punta Arenas na čelu s počasnim konzulom Alfredom Eduardom Fonsecom Mihovilovicem.
Rezultat je to posvećenosti Hrvatske razvoju i snaženju odnosa s Čileom. Rad ovog Konzulata jamstvo je nastavka zajedništva i otvorenog puta između Hrvatske i Čilea.
Hrvatska zajednica u Punta Arenasu najbrojnija je i jedna od najbolje organiziranih u Čileu. Prije više od stotinu godina oko 40 posto stanovništva Punta Arenasa bilo je hrvatskog podrijetla. Danas oko 20 posto populacije grada na krajnjem jugu Čilea nosi hrvatsko prezime.
Ministar je zahvalio pojedincima, udrugama i klubovima koji kontinuirano njeguju veze s matičnom Domovinom, na njihovoj osobitoj posvećenosti i iznimnom doprinosu jezičnoj edukaciji potomaka hrvatske iseljeničke zajednice, dugogodišnjoj uspješnoj izdavačkoj djelatnosti, promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture, obrazovanja, znanosti i športa, jačanju gospodarske suradnje, kao i očuvanju hrvatskog identiteta u Republici Čile.
MVEP

POVEZANI ČLANCI

Najnovije