7.4 C
Zagreb
9.4 C
Zürich
6.2 C
New York
28 C
Buenos Aires
15.5 C
Melbourne
Ponedjeljak, 11 prosinca 2023

Mirjana Pureta - Autorica

Rođena sam u Osijeku gdje sam provela djetinjstvo i mladost. Od 1994. godine  nakon preseljenja živim i  radim u Rijeci kao diplomirani ekonomist, sve do umirovljenja. Pišem poeziju, bavim se slikanjem u raznim slikarskim tehnikama, od motiva najčešće slikam pejzaže. Nedavno sam objavila svoje pjesme u  zajedničkoj zbirci poezije  kod izdavačke kuće “Diligo Liber” iz Zagreba.
 
Otvorila sam na YouTubeu svoj kanal koji ima  naziv  “Obojena sjećanja” gdje sam počela objavljivati svoje pjesme kao i video izložbe svojih slika .
Suradnja s Ružom Studer se ostvarila kada sam objavila na njenom portalu “Moja Domovina ” svoju pjesmu  “Tamo daleko”  s recitalom i videom Josipa Vrbić Tatarana, pjesnika i svestranog umjetnika.
 
Pjesma “Tamo daleko” kao i druge moje pjesme su posvećene svima onima koji svoj dom nose u svom srcu, svima onima koji su se iselili i napustili svoju domovinu odlazeći na rad  u inozemstvo. Objava moje pjesme “Tamo daleko”  je  doprinijela da se nastavi daljnja suradnja s Ružom Studer, tako da sam se i ja priključila cijenjenom timu  portala “Moja Domovina”, što će mi biti izuzetna čast i zadovoljstvo.

Objave autora: