Hoće li pjesma mlade nade Marka Markanovića osvojiti srca obožavatelja?

Marko Markanović iz Trenkova pokraj Požege novo je ime na hrvatskoj glazbenoj sceni i iako još javnosti nije poznat, već sad iza sebe ima mnogo obožavatelja.

Kad je odlučio snimiti svoju prvu pjesmu “To je ljubav” za koju je planirao praviti i videospot došlo je neočekivano do preokreta. Marko je naime nenadano dobio ugovor o kojem je do tada samo sanjao.

– Ljudi mi se javljaju, iz mog kraja i iz cijele domovine. Nisam navikao biti u centru pažnje i sve mi ovo dolazi prebrzo, kaže nam u razgovoru Marko. – Htio sam napraviti videospot za moju prvu pjesmu i upravo u to vrijeme sam dobio ponudu jedne velike diskografske kuće. Svi koji se bave glazbom, koji su na početko svoje karijere i sanjaju o uspjehu znaju da su takve ponude jedinstvene. Nakon što sam im poslao demo verziju odgovorili su mi pozitivno i početkom 2019. godine snimit ćemo spot. Što se spota tiče u njemu će glavnu ulogu imati, kako je i bilo u planu mlada, talentirana Osječanka Anamarija Lovrenčić koja već ima iskustva sa snimanjem.

Na pitanje za naziv pjesme i inspiraciju koja je zaslužna da se ta pjesma dogodila, Marko uz osmjeh objašnjava: – Živimo u nekom modernom vremenu gdje ne znaš gdje i kada će te netko nasamariti i prevariti, pogotovo na društvenim mrežama. Ima dosta osoba koje se prave da su netko tko nisu. I eto, tu se stvorila inspiracija. Pjesma se zove ‘Fejk’ i posvećena je svim lažnim licima i profilima.

Najveći motiv ove zvijezde u usponu koji ga u njegovom radu prati i kojeg zove anđeo čuvar je njegov prerano preminuo brat Matej kojem je posvetio svoju prvu pjesmu ‘To je ljubav’. – Teško je to opisati, ali upravo zbog njega znam da ću uspjeti. On mi daje snagu i vjeru. Živim za trenutak kad ću pogledati u nebo i ponosno reći ‘Brate, za ovo si ti zaslužan’, objašnjava Marko.

Podršku u radu ima od prijatelja i roditelja koji i nisu bili najsretniji kad je odlučio krenuti putem umjetnika. – Ipak, kad su vidjeli koliko ja to volim i želim, prihvatili su i podržavaju me u tom, kaže i s osmjehom mladog čovjeka na pitanje da li ima obožavateljice daje odgovor da ih ima i da ga na društvenim mrežama prati njih više od 30’000.

Mladim ljudima koji su na početku svoje karijere ponekad je lako a ponekad  i nije pronaći menagera s kojim će ostvariti suradnju na obostrano zadovoljstvo. Pojašnjava nam u razgovoru da uz njega stoji čovjek koji mu pomaže, g. Silvio Holzer iz Njemačke koji rješava sve ono što on ne može stići i koji dogovara suradnju. – Odmah kad me je upoznao vidio je potencijal u meni. Možda je ključ u tom da su naše životne sudbine slične. Uz njega, tu su još g. Željko Miloš iz Zagreba i gđa Ivana Bošnjak s kojom ima mnogo pjesama u izradi.

Na kraju razgovora ova mlada nada izrazila je zahvalnost svima koje je spomenuo i dodao još dvije osobe koje su zaslužne što se odlučio krenuti ovim putem; bivšeg profesora Zvjezdana Marjanovića i svog idola, Marka Tomasovića od kojeg svaki dan nešto novo nauči i s kojim će, nada se u bližnje vrijeme ostvariti uspješnu suradnju.

Želimo Marku uspjeh te da ostvari svoje snove.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru