Hvale vrijedna akcija na otoku Mljetu

U nedjelju 18. kolovoza 2019. god. na otoku Mljetu održana je hvale vrijedna humanitarna akcija koju tradicionalno organiziraju TZ Mljet i «Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet».

U akciji su sudjelovala četiri volonterska tima, dva s Pelješca i dva s Mljeta. U timu Rescue Mljet bila je i vrijedna članica HSK USA Ana Stražičić Rodriguez (Ane Mljećka). Uz degustaciju tradicionalnih dalmatinskih delicija – kamenice, mušule na buzaru, crnog rižota, domaćih kolača, peljeških vina i mljetskog maslinovog ulja goste je zabavljao bend “Prijatelji” iz Metkovića. Prikupilo se pet tisuća kuna koje će u svom djelovanju koristiti Udruga “Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet”.

Ova udruga osnovana je 2002. godine a njezin primarni cilj je organiziranje preventivnih pregleda te edukacija ljudi o ovoj bolesti. Uz to, udruga pomaže oboljelima u financiranju lječenja kako bi se lakše nosili s opakom bolesti. Kupuju i sudjeluju u nabavci raznih aparata koji pomažu ranom otkrivanju bolesti te iste poklanjaju lokalnim ambulantama i Domovima zdravlja na njihovom području.

Financiraju se uglavnom prodajom kolača i rukotvorina aktivistica prigodom proslave Uskrsa i Božića, raznih zabava i događanja te kroz donacije. Svi članovi udruge rade na volonterskoj bazi bez ikakve naknade.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru