Večer bosanskih Hrvata u New Yorku

U Hrvatskom centru u New Yorku 16. studenoga 2019. g. svečano je proslavljeno dvanaest godina postojanja udruge “Bosanskih Hrvata”.

Večer je počela intoniranjem hrvatske i američke himne.  Slijedio je pozdravni govor predsjednika udruge Zorana Kovača u kojem je zahvalio svima koji su doprinjeli da večer uspije. Posebne riječi zahvale uputio je fratrima i časnim sestrama za sve dobro koje čine za župu.

Pozdravio je također predstavnike iz hrvatskog konzulata, članove Hrvatske i Bosne i Hercegovine u misijama pri UN i vojnog atašea. Naglasio je u svom govoru da nas mogu očuvati samo sloga, zajedništvo i vjera u Boga. Nakon što je fra Nikola Pašalić blagoslovio večeru uživalo se u ponuđenim bosanskim delicijama – grahu, sarmi, raznim pitama, mesu s ražnja i domaćim kolačima. Nije nedostajalo niti domaće šljivovice s kojom se nazdravljalo pri dolasku gostiju, niti dalmatinskih vina koja su za ovu prigodu donirali Wine World Wide. Odlično raspoloženje trajalo je cijelu večer te se plesalo do kasnih noćnih sati.

Među brojnim čestitkama koje je udruga primila stigla je i čestitka od Hrvatskog svjetskog kongresa USA, sa željom da ustraju u očuvanju kulturne baštine te da tradiciju nastave još dugi niz godina.

Autor: Nada Pritišanac Matulich   Foto: Udruga bosanskih Hrvata