6.5 C
Zagreb
5.6 C
Zürich
-8.5 C
New York
17.2 C
Hong Kong
15.9 C
Melbourne
Subota, 4 veljače 2023
spot_img

Nezaboravna 31. Tradiconalna zabava Zagrebaša okupila i ovaj put Hrvate iz tri zemlje

I ove godine Hrvatsko športsko društvo “Zagreb” iz švicarskog Arbona organiziralo je malonogometni turnir i zabavu koja je okupila oko tisuću Hrvata iz Švicarske i susjednih Austrije i Njemačke.

ARBON – Poslije dvodnevnog malonogometnog turnira Hrvatsko športsko društvo „Zagreb“ iz Arbona organiziralo je u subotu, 1. veljače 2020. g. svoju tradicionalnu, trideset i prvu godišnju zabavu. U Arbonu se okupilo oko tisuću Hrvata iz Švicarske te iz susjednih Austrije i Njemačke. Zahvaljujući već tradicionalno kvalitetno organiziranim zabavama ovog društva i dvotjednom, gotovo svakodnevnom najavljivanju zabave u medijskom prostoru te na hrvatskom portalu Moja Domovina. dvorana je bila puna i već oko 20 sati tražilo se koje mjesto više.

Zabava je započela intoniranjem hrvatske himne, a potom se predsjednik društva Robert Mašić obratio gostima te u nekoliko prigodnih rečenica poželio prisutnima dobru i veselu zabavu i druženje. Posebno je zahvalio  i uručio zahvalnicu dugogodišnjem sponzoru, tvrtki  MAKA FINANZ AG.

Potom su na pozornicu s poznatim pjesmama „Zorica“ i „Zavela me Ana“  izašli popularni Mejaši. Tamburaši u starkama za publiku su izvodili pjesme iz raznih krajeva Hrvatske i tako im osvježili uspomene i barem ih na kratko vratili u njihov rodni kraj. Simpatični Mejaši su svojom mladošću i energijom osvježili tradiconalnu feštu u Arbonu, osvojili srca prisutnih i podigli cijelu dvoranu na noge. Bilo je divno gledati tri generacije kako veselo plešu od valcera do polke, od rock&rolla do slavonskih i posavskih kola, a Hercegovina i Lika se kao i uvijek uz to još gromko i ponosno otpjeva. Uzavrela fešta trajala je sve do tri sata ujutro.

Domaćini su i ovaj put izvanrednom organizacijom pod vodstvom Roberta Mašića doprinijeli da svaki gost ode doma zadovoljan. Ponudili su veoma ukusna jela i kvalitetna vina po pristupačnim cijenama.

Velik izbor ukusnih kolača pripremile su vrijedne mame iz Udruge roditelja hrvatske dopunske škole iz Arbona pod vodstvom predsjednice MŠO Željke Žonka. Prihod od prodaje išao je u štednu kasicu za buduće projekte učenika HN Arbon. Ponuđena je i veoma bogata tombola, koju su jako brzo rasporodali učenici hrvatske nastave Arbon.

Zagrebaši su u subotu podarili dobro organiziranu, osvježenu i nezaboravnu zabavu, a svima koji su je iz bilo kojeg razloga morali propustiti, domaćini poručuju: Vidimo se dogodine!

Moja Domovina / Nada Strasser / Željka Walker

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije