9.3 C
Zagreb
6.5 C
Zürich
12 C
New York
18.8 C
Buenos Aires
27 C
Melbourne
Subota, 27 travnja 2024
spot_img

Hrvatski nogometni kup u Švicarskoj – U gradskom derbiju bolja je bila Croatia Zürich

Odigrana je i treća kvalifikacijska utakmica u grupi „C” između NK Croatie i NK Hajduka. U gradskom derbiju Züricha uspješnija je bila NK Croatia, koja je upisala i treću pobjedu te kao prvoplasirana momčad vjerojatno ide u polufinale hrvatskog kupa sa ukupno 17 pogodaka i 3 primljena pogotka u tri utakmice.

NK Croatia Zürich – NK Hajduk Zürich 4:1 (1:0)

NK Hajduk držao se dobro u prvom poluvremenu, ali je NK Croatia ipak uspjela u 24. minuti probiti obranu Hajduka i preko Kristijana Krstića postignuti prvi pogodak za vodstvo. NK Hajduku preostala je borba za izjednačenje, no odlično posložena momčad Croatie nije dozvolila iznenađenja za vratara Škaru.

U drugom poluvremenu u 51. minuti igre Ivan Zubonja učvršćuje vodstvo Croatije od 2:0. NK Croatia svojom formom dolazi do izražaja i ne dopušta iznenađenja na terenu već promišljeno pokušava doći do pogotka. U 54. minuti jedan igrač NK Hajduka ruši igrača Croatije u šesnaestercu i sudac bez zadrške pokazuje na bijelu točku. Siguran u izvođenju jedanaesterca je Marijan Šišić, koji pogađa u vratarev desni kut što je za vratara bilo neobranjivo. Dvije minute kasnije NK Hajduk prolazi obranu Croatije i Hrvoje Pavlović postiže pogodak za smanjenje vodstva Croatije.

NK Croatia je imala još prilika povisiti vodstvo, a i NK Hajduk je dugim loptama vratara pokušavao preskočiti obranu Croatije, ali do pogotka nije došlo. Na samom kraju utakmice u 90. minuti trener Croatije i igrač Stanislav Blažanović postiže pogodak za konačnih 4:1.

Sastav NK Croatia Zürich: Giuliano Škara, Pero Zovko, Ivan Dukić, Marijan Šišić, Andrea Krstić, Marin Hrkač, Danijel Komin, Stjepan Laštro (C), Stanislav Blažanović, Nicola Petrlić

Još su igrali: Davor Crnković, Ivan Zubonja, Daniel Petković, Ivan Knežević i Frano Dukić

Treneri: Stanislav Blažanović i Dario Perković (dopredsjednik kluba)

Sastav NK Hajduk Zürich: Boris Puh, Ismail Osmani, Dino Krišto, Josip Krišto, Niko Vrkić, Josip Vrkić, Franjo Vukadin, Mate Žugo (C), Šimun Gazilj, Hrvoje Pavlović

Još su igrali: Mario Papić, Domagoj Baran, Marin Lasić, Ilija Kaurinović i Krešimir Stanić

Treneri: Krešimir Stanić (predsjednik kluba) i Siniša Kovačević

Pune tribine navijača bile su sigurno oduševljene jednom lijepom i Fair play utakmicom, koja je okrunjena zajedničkom večerom igrača Hajduka i Croatije. Uz čašicu razgovora dogovoreno je da će se klubovi opet sastati i odigrati prijateljsku utakmicu, ali da će slijedeći put domaćin biti NK Hajduk.

Za portal Moja Domovina: Stjepan Špehar

POVEZANI ČLANCI

Najnovije