14 C
Zagreb
12.5 C
Zürich
11.7 C
New York
17.9 C
Buenos Aires
23.7 C
Melbourne
Ponedjeljak, 6 svibnja 2024
spot_img

Virtualno-humanitarna utrka “Vukovaru sa srcem”

Prošle godine Mario Lovrić i grupa prijatelja, entuzijasta, sa željom da učine nešto pozitivno pokrenula je virtualno-humanitarnu utrku “Vukovaru sa srcem”. Podržali smo ih u njihovoj prvoj utrci a ove godine ćemo ih podržati i pratiti službeno, kao partner i prijatelj.

Ideja je bila da se na taj poseban datum, 18.11.2020., prvi puta kao državni praznik, oda počast Vukovaru, gradu heroju slavne prošlosti. Uz tu memorijalnu notu, cilj je bio pomoći i njegovoj budućnosti, njegovoj djeci. 

U vrlo kratkom vremenu, volonterski i bez ikakvih sredstava organizirala se virtualna utrka čiji je kompletan prihod išao za pomoć Udruzi Vukovarski leptirići koja skrbi za 200-injak djece s teškoćama u razvoju na području Vukovara i okolice.

Zamisao je bila da cijela Hrvatska trči na taj poseban dan za Vukovar, a posebno da se za Vukovar trči u svim Vukovarskim ulicama ili Ulicama grada Vukovara diljem Domovine. 

Veličina i snaga odaziva iznenadila je i same organizatore. U značajnoj mjeri u utrku su se uključili Hrvati sa svih strana svijeta. Količina pozitive, energije i ljubavi koju smo svi zajedno poslali u Vukovar bila je ogromna. Finalni rezultat akcije također je bio impresivan – prikupljeno je čak 47.000 kn za Udrugu.

Leptirićima i dalje treba pomoć kako bi zadržali opseg programa koji trenutno imaju jer se ponovno suočavaju s financijskim izazovima. Vjerujemo da će se u budućnosti stvari i tu mijenjati na bolje, ali do tada – tu smo mi, “mali” ljudi da pomognemo djeci grada heroja!

Pozivamo vas, dragi čitatelji iz zemlje i svijeta i ovaj put dio ove lijepe priče. Sudjelujte i podržite ovu humanitarnu virtualnu utrku “Vukovaru sa srcem 2”. Neka vaše sudjelovanje pokaže Vukovaru i njegovoj djeci da smo uz njih, kako onda, tako i sada.

Sudjelovati se može trčanjem, hodanjem, planinarenjem, vožnjom u kolicima… i to sve distance od 1km pa naviše.

Prijave i info za utrku koja će ponovno biti na sustavu štoperica na linku: OTVORI

Najviše aktivnosti očekuje se na sam dan koji je u Hrvatskoj praznik, 18.11., ali prihvaća se sve do kraja tog tjedna, nedjelje 21.11. kako bi se uključili i oni koji ne mogu trčati 18.11.

Kao i lani, neće niti medalja, majica i startnih brojeva u fizičkom obliku. Kako bi se aposlutno sva sredstva usmjerila na udrugu, startne brojeve, kao i zahvalnice primit ćete na mail u elektronskom obliku.

Umjesto medalje, poslikajte se kreirajući znak srca vašim rukama i na taj način, simbolično, pošaljite ljubav vukovarskoj djeci i njihovom gradu, gradu heroju. 

Naravno – ako nemate vremena sudjelovati u utrci – Leptirićima uvijek možete, svatko prema vlastitim mogućnostima, pomoći i klasičnim donacijama na njihov račun IBAN: HR6825000091501152891.

Zapratite ako možete facebook stranicu eventa, a završno izvješće podijelit ćemo s vama i na portalu.

Uvjereni smo da ćete i ovoga puta svi vi, sa svih strana svijeta pokazati vašu solidarnost i uključiti se u ovu akciju. U ime Vukovarskih leptirića – hvala vam na tome!

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije