16.2 C
Zagreb
14 C
Zürich
10.7 C
New York
18.4 C
Buenos Aires
25.2 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Predstava “Mare Fjočica” amaterskog kazališta Kolarin u Čilipima

U prekrasnom ambijentu na trgu ispred crkve i muzeja Konavle u Ćilipima je izvedena puno puta nagrađivana predstava “Mare Fjočica” amaterskog kazališta Kolarin iz Dubrovnika.

Oko 500 gledatelja s oduševljenjem su pratili predstavu, pljeskali i smijali se duhovitim glumcima komedije Josipa Lovrića. U ovoj neodoljivoj komediji na simpatičan način Lovrić portretira dubrovačku siđelicu Maru Fjočicu koja se usprkos ljubomori svojih jezičavih susjeda ženi za umirovljenog kapetana Cvijeta. Tim stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas u kojoj će se prepoznati različite generacije gledatelja.

Redatelj komedije je Paolo Tišljarić, glazbu je obradio Žarko Dragojević a glumci su: Marinka Metković, Ivan Boban, Jelena Maržić, Jelica Čučević, Ante Toni Đurković, Leo Mrkić i Darija Mikulandra Žanetić.

“Ova kazališna predstava sigurno bi oduševila iseljenike i mogla bi se prikazati u svim hrvatskim centrima diljem Amerike i svugdje u svijetu gdje žive iseljenici kao jedna univerzalna priča s puno humora iz svakodnevnog života malih mjesta diljem Jadrana. Trebalo bi pronaći načina i sredstava kako bi komedija mogla dospjeti do iseljenika u svijetu koji bi sigurno uživali u ovom lijepom kulturnom događaju. Možda bi Ministarstvo kulture  trebalo podržati ovakve projekte koji bi se prikazivali u zemljama gdje žive iseljeni Hrvati, a Grad Dubrovnik i svi koji se bave turizmom projekt sponzorirati i upotrijebiti u promotivne svrhe”, kaže Ane Stražičić Rodriguez (Ane Mljećka).

POVEZANI ČLANCI

Najnovije