22.7 C
Zagreb
12 C
Zürich
15 C
New York
13.1 C
Buenos Aires
27.2 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Bogat Božićni program održao se u Hrvatskoj župnoj zajednici New York

U nedjelju, 10. prosinca 2023. u Hrvatskoj župnoj zajednici u New Yorku, u organizaciji Hrvatske škole Kardinal Stepinac održao se Božićni program.

Program je započeo pučkom svetom misom u 11:00 sati na kojoj su sudjelovala djeca Hrvatske škole i Kolo grupe Kardinal Stepinac obučeni u narodne nošnje s ostalim vjernim pukom. Svetu misu predvodio je župni vikar fra Lovro Šimić. Učenici Hrvatske škole čitali su i prinjeli darove. U svojoj homiliji fra Lovro se osvrnuo na misao života bez Boga. – Jaslice, kao i život, bez Isusa nemaju smisla, kazao je i pozvao sve okupljene da ne traže darova nego neka sami postanu dar i to Bogu samome.

Nakon svete mise u velikoj dvorani održao se program u kojem su sudjelovali svi razredi Hrvatske škole, plesovima i pjesmama pojedinih krajeva domovine koje su pripremili sa svojim učiteljima. Uistinu je bilo prekrasno vidjeti svu tu mladost kako s ljubavlju i ponosom nastavljaju koračati stazama kojima su hodali njihovi preci.

Po završetku programa uslijedio je ručak za koji se pobrinuo restoran Dubrovnik. Program je upotpunila bogata tombola gdje su dobitnici bili od onih najmlađih pa do onih najstarijih. –Vjerujem da su se svi razišli s osmjehom na licu i ispunjena srca nastavljaju dočekivati rođendan našega Spasitelja, Isus Krista, rekao je fra Lovro i zahvalio od srca članovima Odbora Hrvatske škole, svim učiteljima, roditeljima, volonterima i svoj djeci koji su sudjelovali u ovom programu. Neka dobri Bog sve nas blagoslovi i poživi i u ovoj novoj, nadolazećoj godini.

Foto: Fra Lovro Šimić

POVEZANI ČLANCI

Najnovije