6.2 C
Zagreb
1.8 C
Zürich
7.4 C
New York
15.9 C
Buenos Aires
21.7 C
Melbourne
Petak, 26 travnja 2024
spot_img

Apel iz Vukovara – Budi moja krila!

Pomozite kako bi Ivan imao bolje ocjene, Marko imao svoje prijatelje i nakon škole, Martina topli obrok a Diana sudjelovala u sportskim aktivnostima. Vi im možete dati krila!

Putem online platforme “Čini pravu stvar” pokrenuta je kampanja s ciljem prikupljanja sredstava za nastavak rada poludnevnog boravka za djecu Vukovara, simboličnog naziva “Budi moja krila!”

Kao da nije dovoljno što su kao roditelji suočeni sa svakodnevnim poteškoćama kao i svi drugi građani, djeci s teškoćama u razvoju, kad je u pitanju odgojno-obrazovni, zdravstveni i socijalni sustav ne pruža se adekvatno rješenje. Diljem Hrvatske, zahvaljujući pojedincima i udrugama pruža se mogućnost tim obiteljima olakšati njihovu svakodnevicu i djeci ponuditi okruženje njihovih vršnjaka.

Već punih deset godina, s ciljem unapređivanja kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji to na području grada Vukovaru, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije čini Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići

I uspjeli su! Govore to brojke djece koja u toplom kolektivu pišu zadaću i usvajaju nova znanja kroz igru, smijeh, sport i ostale aktivnosti koje im se nude. Njihov program „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara” nudi konkretno rješenja za navedene probleme! 

Program djeci s teškoćama i socijalno ugroženoj djeci pruža nova znanja i vještine, druženje i igre te korisno i smisleno provođenje slobodnog vremena kroz planski osmišljene aktivnosti. Sve to uz ukusan i zdrav topli obrok kao besplatnu uslugu koju svakodnevno koristi 40ero djece, koja su nakon pružene podrške već pokazala znatne rezultate i napredak u svim aspektima života.

Nažalost, za dva mjeseca podrška ovoj djeci završava jer novih natječaja i projekata iz kojih mogu financirati ove aktivnosti nemaju.

Stoga su pokrenuli donacijsku kampanju na platformi Čini pravu stvar, simboličnog naziva “Budi moja krila!” te pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže i pomognu prikupiti dovoljno sredstava za nastavak ove nužne podrške djeci Vukovara.

Uključimo se i pomozimo im!

Donacijom od 50,00 kuna omogućit ćete boravak jednog predškolca dnevno, od 150,00 kuna omogućit ćete boravak dva školarca dnevno i topli obrok za njih, a od 325,00 kuna omogućit ćete rad jednog terapeuta dnevno. 

Donirati i sudjelovati može se putem linka: Činipravustvar

Na istoj platformi možete kao udruga, škola ili pojedinac sami kreirati Izazov. To može biti na primjer: maraton, razne vrste utrka i sportskih natjecanja, prodaja rukotvorina, obroka ili slastica i slično, s ciljem prikupljanja sredstava u zajednički fond ove akcije.

Ukoliko ste zainteresirani za ovakav oblik pomoći, javite se na mail: ured.vukovarski.leptirici@gmail.com kako bi zajedno kreirali izazov.

Uključi se i ti, podrži leptiriće i Budi nečija krila!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije