22.9 C
Zagreb
18.4 C
Zürich
14.6 C
New York
12.7 C
Buenos Aires
24 C
Melbourne
Subota, 4 svibnja 2024
spot_img

Promidžba Hrvatske u New Yorku

Promidžba Hrvatske u New Yorku održala se u subotu 5. studenoga 2022. g., u restoranu Istra Sports Cluba, Astoria New York 

Ova promidžba Hrvatske u New Yorku na kojoj su se okupili Hrvati i njihovi prijatelji iz New Yorka i okolice na promoviranju Hrvatske bila je manifestacija na kojoj su, uz kušanje hrvatskih vina i hranu gosti imali priliku upoznati hrvatsku umjetnost te razne domaće proizvode hrvatskih obrta. Organizator ove, hvale vrijedne manifestacije bila je vrijedna i ponosna Hrvatica, podrijetlom iz Istre, Tatjana Bistre koja je i sama član Istra Sports Cluba.

Svrha događaja bila je predstaviti lokalne hrvatske poduzetnike i hrvatske tvrtke javnosti kako bi im se pomoglo u daljnjoj promidžbi i prodaji njihovih proizvoda. Uz hrvatska vina i uz glazbu Zvonimira Antolosa doživljaj je bio posebno veseo i zanimljiv jer uz dobru kapljicu i pjesmu svatko voli zapjevati i zaplesati.

Za dobru domaću kulinarsku ponudu potrudile su se vrsne kuharice restorana Istre Sports Cluba. Uz crni rižot od sipe, punjene paprike, sarma, fuže ili njoke s gulašom, pršutom, sirom i palačinkama te veselim konobarima bilo je to uživanje kao da ste doma u nekoj konobi.

Istra Sports Club osnovan je davne 1959. godine te je bilo i ostalo mjesto okupljanja Istrijana i ostalih Hrvata iz New Yorka. Tamo se ide uživati u istarskim i hrvatskim specijalitetima, podružit se uz pjesmu, kartanju, briškuli i treseti, a u dvorištu pod odrinom zaigra se i boće. Zato svi vole otići u Istra Sports Club .

Organizatorica događaja istaknula je njen moto – Hrvati pomažu Hrvatima. Zahvalila je svima koji su sudjelovali i svima koji su došli a posebno predsjedniku Istra Sports Cluba, John Kenulu, članu odbora Susani Karlic, vrijednoj članici cluba Suzan Mujičić Runko, te Tomislavu Bistre, Niku Čolaku i Ani Strazicic Rodriguez.

Galerija:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije