15.7 C
Zagreb
10.2 C
Zürich
16.9 C
New York
17 C
Buenos Aires
23.4 C
Melbourne
Utorak, 7 svibnja 2024
spot_img

Suradnja Američko-hrvatskog kongresa i udruge Deša iz Dubrovnika

Udruga Deša iz Dubrovnika održala je 16.12.2023. godine svoju Izbornu skupštinu i ugostila posebnu gošću, Ane Stražičić Rodriguez, članicu i predstavnicu odnosa sa javnošću udruge Američko-hrvatskoi kongresa.

Izvješća o brojnim aktivnostima i financijskom izvješće pročitala je izvršna direktorica Deše, gospođa Ana Cvjetković. Izabran je Upravni odbor, u kojem se opet nalaze Jany Hansal, Nives Milos i Dubravka Zvrko.

Ane Stražičić Rodriguez na skupštini je predstavila rad i djelovanje Američko-hrvatskog kongresa te predložila suradnju i članstvo Deše u kongresu. Naime,  od 8. do 11. lipnja 2023. godine, Američko-hrvatski kongres i njegova udruga članica, Hrvatska iseljenička lirika New York i Crodiaspora svečano će otvoriti svoju prvu putujuću izložbu – Kravata istaknutih Hrvatica i Hrvata iseljeništva. Istovremeno će se održati 22. susreti Hrvatske iseljeničke lirike New York – pjesnika iseljenika s pet kontinenata.

Izložba Kravata održat će se na američkom fakultetu RIT – Dubrovnik a kasnije će biti izložena u gradskoj Galeriji Sebastijan. U okviru projekta dogovoreno je da članovi udruga iseljenika posjete Dešu, gdje će Deša organizirati kratku prezentaciju rada i izložbu izvornih rukotvorina.

Članice Deše prihvatile su prijedlog suradnje te se nadaju novim zajedničkim projektima, gdje se susreću iseljena i domovinska Hrvatska.

Autor: Jany Hansal

POVEZANI ČLANCI

Najnovije