11 C
Zagreb
9 C
Zürich
19.9 C
New York
9.1 C
Buenos Aires
23.8 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

II. Cooking show internacionalne kuhinje u Rimu

Po drugi put u Rimu će pripadnici raznih nacija pripremati i predstaviti tradicionalna jela svojih zemalja.  

Udruga Hrvatsko talijanski Mozaik Rim u suradnji s Udrugom Jedna musika iz Kruča 21. svibnja 2023. s početkom u 17:00 sati, Via delle Sette Chiese 101, Garbatella, Roma u župnom prostoru crkve San Filippo Neri održat će drugi Internacionalni Cooking Show ili kulinarski showu, koji je dio projekta “Hrvatski susreti u Rimu 2023.”

Projekt je u kojem pripadnici raznih nacija pripremaju tradicionalna jela svojih zemalja. Prvi “Cooking Show” održan je u lipnju 2022.g u Rimu, a u sudjelovali su predstavnici osam država: Bosna i Hercegovina,  Italija – Molise, SAD, Australija, Bangladeš, Palestina, Rumunjska i Hrvatska.

Ove godine prijateljstva i međukulturalne razmjene kulinarski susret prijavilo se  jedanaest država. Svaka država prezentirat će dva tradicionalna recepta.

Sudjeluju: Bangladeš, BiH, Italija (Molise), Palestina, Rumunjska, Ukrajina, Madagaskar, Kolumbija, Poljska, Peru i Hrvatska.

Nakon predstavljanja tipičnih recepata, svi nazočni na ovom susretu imat će priliku uživati u degustaciji brojnih gastronomskih specijaliteta nacionalnih kuhinja koji će biti izloženi na štandovima,te će imati priliku naučiti kako pripremiti jela s različitih kontinenata.

Prvi puta na Internacionalni Cooking Show sudjelovat će Chef Elsa Javier i pripremati specijalitete nacionalne kuhinje Perua.

Cilj projekta je predstaviti različitosti i posebnosti internacionalnih kuhinja.

Pokrovitelji projekta: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji, Udruga “Jedna Musika” iz Kruča – Molise i Zaklada Moliški Hrvati.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije