13.9 C
Zagreb
12.9 C
Zürich
12.9 C
New York
13.8 C
Buenos Aires
23.6 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Rim: Promocija knjige “Živimo život svojih snova”

U organizaciji Hrvatsko-talijanskog mozaika Rim, u subotu, 9. ožujka 2024., u povijesnom prostoru knjižnice “Libreria Enoarcano”, održana je promocija knjige “Živimo život svojih snova” autorice Lidije Kovařík.

Promocija je održana u povodu Međunarodnog dana žene te u sklopu “Hrvatskih susreta u Rimu 2024”. Autorica je u Rim stigla iz Praga, a u uvodnoj riječi pozdravila ju je predsjednica Mozaika Ivana Milina. Voditeljica večeri bila je dr. Valerija Evetović, perinatalni psiholog i logoped u Rimu i vojvođanska Hrvatica. Hrvatsku žensku zajednicu u Rimu provela je kroz sedam poglavlja knjige. U svakom poglavlju autorica čitatelja dovodi do promišljanja i koraka koji vode prema životu iz snova, a poziva ga i na zapisivanje svojih misli, želja, pisanje dnevnika emocija…kako unaprijediti i kako biti najbolja verzija sebe.

Knjiga je izvorno objavljena na hrvatskom jeziku te je do sada prevedena na engleski, češki i makedonski jezik. Autorica je magistrica prava i uspješna poduzetnica i direktorica Muzeja iluzijske umjetnosti i srodnih muzeja u Pragu, a uz ljubav prema umjetnosti svojstvena joj je i strast prema proučavanju psihologije. Certificirani je životni i poslovni trener Inge Rock akademije.

“Živimo život svojih snova”, knjiga je kojom nastoji nizom promišljanja i primjerima iz svakodnevnog života pomoći, ali i motivirati čitatelja kako na zanimljiv način postati najbolja verzija sebe jer svaki je čovjek sam sebi najveći dar jer u sebi nosi posebne talente, različite sposobnosti i jedinstvenost. – Ta inspirativna, kreativna i intuitivna žena svakom unosi mir i ujedno motivira druge kako bi na zabavan i zanimljiv način postali najbolja verzija sebe živeći život svojih snova, rekla je voditeljica programa dr. Valerija Evetović.

U knjizi autorica dijeli ljudske osobnosti na temelju uvjerenja, osjećaja, želja i jednostavnim jezikom objašnjava kako je potrebno biti zahvalan za sitnice u životu, jer jedino tako ćemo osjetiti pozitivnu promjenu i životno zadovoljstvo. Kroz sedam poglavlja knjige autorica unosi i svoja osobna iskustva, autobiografske crtice koje pojašnjavaju cijeli proces. Možemo reći da Lidija Kovařík svojim primjerom pokazuje da je moguće živjeti život svojih snova, rekla je dr. Evetović.

Lidija je dobitnica nagrada Utjecajne hrvatske žene u kategoriji Kultura i umjetnost 2023, priznanja izvan konkurencije Večernjakova domovnica 2022. te češke nagrade “Osoba godine” 2023. koju dodjeljuje češka organizacija “Český Goodwill”. Promocija spomenute knjige već je održana u Pragu, Berlinu, Skopju, Zagrebu, Osijeku, Požegi i Babinoj Gredi.

Pokrovitelji ovog događaja u Rimu bili su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo RH u Rimu, Libreria Enoarcano, Udruga “Jedna Musika” i Zaklada Moliških Hrvata iz Molisea.

Bez njihove podrške ovaj projekt ne bi bio ostvariv – zaključila je Zrinka Bačić iz Hrvatsko-talijanskog mozaika Rim.

Udruga Hrvatsko-talijanski Mozaik Rim

POVEZANI ČLANCI

Najnovije