13 C
Zagreb
8.8 C
Zürich
12.7 C
New York
13.5 C
Buenos Aires
25.3 C
Melbourne
Subota, 4 svibnja 2024
spot_img

Najava – Uskoro će se u Biogradu održati konferencija uspješnih žena hrvatskog podrijetla iz Australije i Novog Zelanda

Na konferenciji će se raspravljati o globalnim vezama koje stvaraju mogućnosti i prilike za suradnju i povezivanje Hrvatica iz domovine i iseljeništva.

Ljeto je često puta u domovini ispunjeno događajima na kojima sudjeluju Hrvatice i Hrvati iz cijeloga svijeta. Mnogi od njih povežu ugodno s korisnim te uz obveze svoj godišnji odmor provedu  u Hrvatskoj.

Jedan od tih događaja koji se smatra “događajem žena za žene”, Leadership Summit 2023. održat će se u odmaralištu Ilirija u Biogradu na Moru od 14. do 16. srpnja 2023. godine. Uz već potvrđene sudionice – uspješne hrvatske žene, organizatori očekuju dolazak mnogih profesionalnih žena hrvatskog podrijetla koje će doputovati iz Australije i Novog Zelanda. Zajedno će raspravljati kako globalne veze stvaraju mogućnosti i prilike za suradnju i povezivanje Hrvatica iz domovine i iseljeništva.

Suosnivačica organizacije Sonja Palić iz Sydneya u Australiji istaknula je: “Tema ovogodišnjeg Summita, Inovacije, otpornost, postignuća: Hrvatice vode, odraz je onoga čemu smo svjedočili i naučili od  žena hrvatske baštine, od vremena naših baka i majki, pa sve do najnovijih izazova s kojima smo se svi suočili. Hrvatice diljem  svijeta doista su inovativne i otporne liderice čija se postignuća često zanemaruju. Naša organizacija posvećena je slavljenju i osnaživanju hrvatskih žena te partnerstvu s njima kako bismo unaprijedili naše zajedničke interese u Hrvatskoj, ali i Australiji i Novom Zelandu. Radujemo se povezivanju sa istomišljenicama u Hrvatskoj na Biogradskom samitu.”  

Gospođa Palić i hrvatska veleposlanica u Australiji i Novom Zelandu, H.E. Betty Pavelich, povratnica u Hrvatsku iz Kanade, osnovale  su 2019. organizaciju AUS-NZ Hrvatske žene u vodstvu s ciljem ujedinjenja profesionalnih žena hrvatske baštine iz cijele Australije  i Novog Zelanda pod jednom organizacijom i nakon toga ih povezuju s istomišljenicima u Hrvatskoj. Grupa, koju čine poduzetnice, stručnjakinje, vlasnice poduzeća, korporacije, studentice i diplomantice, prerasla je u značajnu inicijativu poslovnog umrežavanja više od 500 žena, istodobno potičući zajednički cilj podrške i osnaživanja žena hrvatske baštine dok se kreću kroz svoju karijeru.  

Od svog osnutka, organizacija se registrirala kao dužnosnik, a ne za profitni subjekt u Australiji, s Upravnim odborom koji  predstavlja članove iz svih država širom Australije i Novog Zelanda. U nastojanju da ostave nasljeđe za sljedeću generaciju vođa, pokrenuli su i Mrežu mladih žena koja odražava Odbor s zastupljenošću članova u svim državama, kao i Program mentora. 

Organizacija je domaćin niza redovitih događanja za članove diljem Australije i Novog Zelanda, uključujući godišnji Summit žena u  vodstvu, od kojih je posljednji održan u veljači 2022. u Australskom parlamentu i Veleposlanstvu Republike Hrvatske, a glavna  govornica bila je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Glavna govornica sastanka na vrhu 2019. bila je policijska  povjerenica države Queensland Katarina (Bošnjak) Carrol.  

Australski veleposlanik u Hrvatskoj H. E. Richard Rodgers bit će domaćin svečanog prijema za članove izaslanstva u svojoj službenoj rezidenciji u Zagrebu 13.  

Odmaralište Ilirija u Biogradu na Moru, koje predstavlja najznačajniju australsku investiciju u Hrvatskoj, bit će domaćin Summita  od 14. do 16. srpnja 2023. godine – AUS-NZ Hrvatske žene u vodstvu (ausnz-croatianwomen.org). Organizatori su posebno  zahvalni Iliriji d.d. i Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na kontinuiranoj potpori ovom događaju, kao i naporima  Hrvatske organizacije za žene u vodstvu AUS-NZ od njezina osnutka.  

Više informacija i ulaznice: AUSNZ

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije