13.7 C
Zagreb
10 C
Zürich
13.6 C
New York
7.4 C
Buenos Aires
21.5 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

U Zürichu održan 5. domjenak Gospodarskog kluba

U predvečerje “Züri-Fäschta”, u četvrtak, 6.7.2023., Hrvatsko-švicarski gospodarski klub (CSEC) pozvao je na svoj peti domjenak u züriškom restoranu “Frascati”.

Osim umrežavanja, na dnevnom redu bila je i tema “Prošlost i budućnost”. Što se sve pod time podrazumijevalo, objasnio je Marko Cvitkušić, dopredsjednik CSEC-a, pozdravivši u početku u ime glavnog odbora nekih 60-ak članova i prijatelja: „U dva kruga razgovora bacit ćemo pogled kako u prošlost, tako i u budućnost.”

U prvom razgovoru, Damir Petkov, predsjednik CSEC-a, pozdravio je poduzetnika Vladu Vukoju iz tvrtke Teximp SA u Küsnachtu i Slobodana Mikca, generalnog konzula RH u Zürichu. Vukoja, koji je prošlog prosinca od strane CSEC-a bio odlikovan za svoja poduzetnička postignuća, govorio je o razvoju svoje tvrtke, koja je danas zastupljena ne samo u Švicarskoj, nego i u brojnim zemljama središnje i jugoistočne Europe, ostvarujući godišnji promet od preko 100 milijuna franaka. Mikac, koji je osam godina u Zürichu, dao je pregled raznih švicarskih tvrtki, koje je tijekom vremena uspio potaknuti na to da ulažu u Hrvatsku.

Na temu «umjetna inteligencija» Marko Cvitkušić razgovarao je s Matom Bubalovićem, pravnikom i stručnjakom za nacionalno i međunarodno porezno pravo, Nikom Trlinom, account managerom u IT industriji, i Kristijanom Tunjićem, key account managerom u automobilskoj industriji. Svi sugovornici dali su uvid u svoju branšu te su se donekle kritički, ali ipak optimistično očitovali o budućem uključivanju umjetne inteligencije.

Nakon spomenutih diskusija ponuđene su razne delicije, a svi sudionici rasprava rado su odgovarali na dodatna pitanja prisutnih.



Foto
: Daniel Gašić, Damir Petkov & Niko Radat

POVEZANI ČLANCI

Najnovije