23 C
Zagreb
12.5 C
Zürich
14.9 C
New York
19.9 C
Buenos Aires
28.1 C
Melbourne
Ponedjeljak, 6 svibnja 2024
spot_img

NAĐIMO SE U DUBROVNIKU U NEW YORKU

U sklopu Summita u New Yorku na kojem je nazočila, Dubravka Šuica i suradnice susrele se s Hrvatima te razgovarale o njihovom utjecaju i promoviranju Hrvatske u svijetu.

Uz „The 2023 SDG Summit” koji se održao 18. i 19. rujna 2023., Dubravka Šuica, vice predsjednica “European Commission VP-a” i suradnice Antea Žeravica i Vesna Lončarić pronašle su vremena za prijateljski susret s Anom Stražičić Rodriguez, predstavnicom odnosa s javnošću „American Croatian Congress” i njenim suprugom Luisom A. Rodríguezom u restoranu Dubrovnik.

Glavna tema razgovora bili su odnosi hrvatskog iseljeništva i njihov utjecaj u promoviranju Hrvatske. Tradicionalna dubrovačka jela pripremljena su po receptima majke vlasnika restorana Željka Tomića i servirana uz vrhunska vina kao što su Melita i Meleda. Sve to, uz zvuk gitara kantautora Srđana i Vukana stvorilo je u restoranu Dubrovnik divan ugođaj.

Jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je i izložba pod nazivom „Hrvati ujedinjeni kravatom” u EU Parlamentu u Briselu,  koju organizira „American Croatian Congress”. Upravo je spomenuta izložba ovo ljeto doživjela veliki uspjeh u Hrvatskoj, a upriličena je po cijeloj zemlji, od Dubrovnika do Vukovara.

Spojeno je ugodno s korisnim u poznatom ambijentu restorana Dubrovnik, koji prekooceanske Hrvate uvijek iznova bar na trenutak vrati u Lijepu našu. Orila se uz gitare poznata pjesma “Volim ja moj Dubrovnik”, a mi volimo poć` i rijet nađimo se u Dubrovniku. Vidimo se dakle u New Yorku nekom idućom prilikom, lokacija: sada već svima dobro znana.

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije