13.4 C
Zagreb
10.8 C
Zürich
27.1 C
New York
14.7 C
Buenos Aires
28.9 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Hrvatske mažoretkinje prvi put na Columbus paradi u New Yorku

Mažoretkinje Otoka Krka i Krašića su hrvatske mažoretkinje koje su po prvi put sudjelovale na Columbus Day Parade u ponedjeljak 9. listopada 2023., noseći hrvatski barjak te zastave Punta i Krašića.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji bl. Ivana Merza Astorije u New Yorku, don Saša Ilijić, s mnogim hrvatskim župljanima, među kojima je bilo najviše onih s otoka Krka, ugostili su u nedjelju 8. listopada 2023. mažoretkinje otoka Krka i Krašića. Tom prigodom, HKM bl. Ivana Merza je proslavila 25. obljetnicu beatifikacije bl. Alojzija Stepinca. Slavlje su uveličale mažoretkinje koje su na kraju mise ispred crkve priredile predivan nastup za sve prisutne Hrvate i radoznale prolaznike s nekoliko koreografija na čemu im je don Saša posebno zahvalio.

Voditeljica mažoretkinja, Elizabeta Mikelj ponosno je izjavila do je i sretna i ponosna do neba jer se u New Yorku, na Petoj Aveniji na Columbus Day Paradi po prvi puta zavijorio hrvatski barjak. Veličanstven nastup djevojaka upotpunile su zastave Punta i Krašića. Hrvati u New Yorku s oduševljenjem su pratili veličanstven nastup divnih djevojaka te se nadaju  da će ih vidjeti na Columbus Day Paradi i sljedećih godina.

.

Foto: HKM bl. Ivan Merz

POVEZANI ČLANCI

Najnovije