14 C
Zagreb
13.7 C
Zürich
11 C
New York
18.5 C
Buenos Aires
25.7 C
Melbourne
Ponedjeljak, 6 svibnja 2024
spot_img

Najavljujemo Konferenciju “Mladi smo, pa šta? Vol_2”

Najavljujemo Nacionalnu konferenciju pod nazivom “Mladi smo, pa šta? Vol_2”?, koja će se održati u četvrtak 30. studenoga 2023. godine u prostorijama Centra za mlade “Bunker” u Samoboru.

Program su osmislili Mladi lideri generacije 2 čime se osigurala njihova aktivna uloga i sudjelovanje u organizacijskom odboru. Pozivaju medije da najave ovaj za njih veliki i važan događaj, da dođu i uzmu izjave na licu mjesta. “Mi smo mladi i preuzeli smo aktivnu ulogu, a vi nam možete pomoći da o tome čuje šira javnost od naše rodbine i prijatelja. Slobodno nas kontaktirajte na ispod navedene kontakte,” poručuju Mladi lideri koji će na ovogodišnjoj Nacionalnoj konferenciji voditi gotovo cijeli program.

Od 10:00 do 11:00 sati svi prijavljeni sudionici registrirat će se za dobivanje promotivnih materijala, te će mlade nade, Frančeska Licul i Marko Perković u 11:00 sati svečano otvoriti ovogodišnju konferenciju. Ukratko će reći ponešto o svakom članu programa Mladih lidera, javnosti predstaviti program konferencije. Slijedi obraćanje, gđe Svjetlane Marijon, predsjednice Udruge ZAMISLI i članice Europskog gospodarskog i socijalnog odbora koja će govoriti o održivosti projekta i ovogodišnjim rezultatima programa Mladih lidera.

Nakon svečanog otvaranja konferencije, mlade snage, Ana Knežević i Kristina Krsnik pridružit će im se na pozornici te će publici predstaviti program Mladih lidera generacija 2. Govorit će o rezultatima, njihovu radu, pripremi organizacije ovogodišnje konferencije te koracima koji slijede. Prvi dio konferencije završit će svečanim ručkom nakon kojeg će se nastaviti predviđeni program.

Prva panel rasprava nosi naziv “Politička participacija mladih – čemu to?” voditi će Frančeska Licul i Laura Bošnjak. Njima će se pridružiti panelisti: Marija Lugarić, prva mlada osoba u Saboru, mladi predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, predsjednik Mladih HSS-a Marko Martinčević, te najmlađi vijećnik u Hrvatskoj Timon Fabijanec. Raspravljat će o raznim temama koje se tiču mladih u politici.

Od 14:00 do 15:00 sati održat će se interaktivna aktivnost sa svim sudionicima kroz Mentalne staze koju će kao uvod u drugi panel voditi volonteri. Panel i rasprava pod nazivom “Mentalno zdravlje mladih – mitovi ili istine?” započet će u 15:00 sati. Uz voditeljice Anu Knežević i Neviju Bulut sudjelovat će poznati mladi hrvatski youtuber Sven Kranželić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta “Samobor” i voditeljica Centra za mlade “Bunker” Jelena Vojvoda, Marija Žuro, mag. prim. educ. s iskustvom četverogodišnjeg volonterskog rada s mladima, Andreja Nočajević, mag. psih. iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti “Dr. Andrija Štampar” te klinička psihologinja Kristina Jelić, direktorica Centra za obitelj “JuJu”.

U 16:00 sati počinje World Cafe “Politička participacija mladih” koji će voditi volonteri. Nakon zahvalnih riječi, u neformalnom dijelu slijedi pub kviz pod nazivom “Mladi smo, pa svejedno nešto znamo” i nastavlja druženje uz DJ-a Maria Kovača, koje će zasvirati u 20.00 sati.

Konferenciju organiziraju Udruga ZAMISLI, Mladi lideri, Centar za mlade Zagreb i Centar za mlade BUNKER iz Samobora, uz pomoć volontera i prijatelja.

Kontakt za pitanja: e-mail: marko@zamisli.hr mladi@zamisli.hr – Marko Perković, mladi lider.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije