13.3 C
Zagreb
12.5 C
Zürich
11.5 C
New York
18.1 C
Buenos Aires
24.3 C
Melbourne
Ponedjeljak, 6 svibnja 2024
spot_img

Mladi lideri generacija 2. održali u Samoboru 3. Nacionalnu konferenciju za mlade

U četvrtak, 30. 11. 2023. u Centru za mlade Bunker u Samoboru, u suradnji s Udrugom ZAMISLI, Centrom za mlade Zagreb i Centrom za mlade Bunker održali Nacionalnu konferenciju za mlade.

Sudjelovanje na konferenciji je bilo besplatno, a teme su bile namijenjene upravo mladima. Mladi lideri su na ovogodišnjoj Nacionalnoj konferenciji “Mladi smo, pa šta? Vol_2” vodili gotovo cijeli program koji je trajao od 10:00 do 22:00 sata. Inače, ovo je druga konferencija koju organiziraju Mladi lideri. Prva Nacionalna konferencija na kojoj je rođena inicijativa Mladi lideri održana je također u Bunkeru. Prošle godine Mladi lideri održali su drugu nacionalnu konferenciju, dok su Mladi lideri generacija 2 u sklopu projekta Mreža za aktivaciju mladih održali treću po redu.

Nakon što su se prijavljeni sudionici registrirali, mlade nade čiji su korijeni iz Like, Frančeska Licul i Marko Perković u 11:00 sati svečano su otvorili ovogodišnju Nacionalnu konferenciju. Ukratko su rekli ponešto o svakom članu programa Mladih lidera, javnosti predstavili program konferencije i pozvali da im se pridruži voditeljicu projekta Mreže za aktivaciju mladih (MAM) kroz koji je sve ovo započelo još prije tri godine, gđu Svjetlanu Marijon. Predsjednica Udruge ZAMISLI i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora govorila je o održivosti projekta i ovogodišnjim rezultatima programa Mladih lidera.

Program Mladih lidera

Nakon svečanog otvaranja konferencije, mlade snage, Ana Knežević i Kristina Krsnik pridružile su se na pozornici voditeljima te su publici predstavile program Mladih lidera generacija 2. Predstavile su rezultate Mladih lidera, njihov rad, pripremu organizacije ovogodišnje konferencije te o koracima koji slijede. Program se nakon ručka nastavio temom „Politička participacija mladih – čemu to?“ Voditeljicama Frančeski Licul i Lauri Bošnjak panel rasprave pridružili su se panelisti: Marija Lugarić, prva mlada osoba u Saboru; mladi predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, predsjednik Mladih HSS-a Marko Martinčević te najmlađi vijećnik u Hrvatskoj Timon Fabijanec. Raspravljali su o raznim temama koje su tiču mladih u politici.

Nakon prve panel rasprave slijedila je druga rasprava na temu “Mentalno zdravlje mladih – mitovi ili istine” Uz voditeljice Anu Knežević i Neviju Bulut raspravljali su mladi hrvatski youtuber Sven Kranželić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Samobor” i voditeljica Centra za mlade Bunker Jelena Vojvoda, Marija Žuro – mag. prim. educ. s iskustvom četverogodišnjeg volonterskog rada s mladima i klinička psihologinja Kristina Jelić – direktorica Centra za obitelj „JuJu”.

Kraj programa obilježio je World Caffe “Politička participacija mladih” koju su vodili volonteri. Na kraju službenog dijela su službeno voditelji programa Frančeska Licul i Marko Perković zahvalili su svim sudionicima konferencije. Nakon što su im uručene potvrde sudjelovanja svi su se mogli pridružiti neformalnom dijelu. Pod nazivom „Mladi smo, pa svejedno nešto znamo” na pub kvizu nastavili su s druženjem uz DJ a Maria Kovača.

Konferenciju su, uz pomoć volontera i prijatelja organizirali Udruga ZAMISLI, Mladi lideri, Centar za mlade Zagreb i Centar za mlade BUNKER iz Samobora.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije