14.8 C
Zagreb
12.2 C
Zürich
11.9 C
New York
11.4 C
Buenos Aires
22.2 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Raspisani izbori za članove u EP-u

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament koji će se održati u nedjelju 9. lipnja.

U Europski parlament bira se 12 članova iz Republike Hrvatske. Odluka je na snagu stupila 9. travnja 2024.

Državno izborno povjerenstvo RH objavilo je obvezatne upute i obrasce za postupak kandidiranja na izborima članova Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske.

Upute su stupila na snagu 9. travnja 2024. godine te su dostupne na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva i u Narodnim novinama.

Kao pomoć u pripremi kandidacijskih lista, predlagatelji mogu koristiti aplikaciju eKandidatura. Aplikacija omogućava popunjavanje prijedloga kandidacijske liste, očitovanja kandidata te obavijesti o financiranju izborne promidžbe.

Rok za predaju prijedloga kandidacijskih lista je 23. travnja 2024. godine do 24:00 sata. Prihvat prijedloga lista odvijat će se u zgradi Državnog izbornog povjerenstva te u zgradi Hrvatskog sabora prema utvrđenom rasporedu i uvjetima sigurnosne zaštite.

Predlagatelji su dužni najaviti predaju prijedloga kandidacijske liste putem obrasca koji je dostupan na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva.

Za sve dodatne informacije i upite, predlagatelji se mogu obratiti Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije