13.6 C
Zagreb
9.7 C
Zürich
-0.6 C
New York
24.6 C
Buenos Aires
16.9 C
Melbourne
Četvrtak, 29 veljače 2024
spot_img

Marko Perković - Autor

Rođen sam u glavnom gradu naše Domovine, u Zagrebu. 2022. godine završio sam  srednju školu – Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju za zanimanje web dizajnera. Volim fotografirati, volim šetati zagrebačkim ulicama. Od malih nogu ljetujem u Lici, točnije u Brinju. Moj djed je rodom iz Brinja pa imamo kuću u Brinju. Volim gledati naše domaće serije, ponekad i vanjske, ali najviše od svega volim slušati glazbu pogotovo sjesti na Gradinu, pogled na Brinje i slušati najdraže pjesme, opuštajuće zvući…

Godine 2015. osnovao sam svoj prvi portal Brinje-Hrvatska s ciljem promocije Općine Brinje. Naravno nekoliko godina kasnije ime portala se preimenovao u Monetium Brinje-Hrvatska jer zna se da na Humcu je bio stari grad Japoda po imenu Monetium.  Danas zbog obaveza nije više aktivna, ali već dvije i pol godine pripomažem Turističkoj zajednici Općine Brinje gdje prvenstveno fotografiram i snimam za društvene mreže, i za web stranicu TZO Brinja.

Prije tri godine, 2018. godine osvojio sam treće mjesto na državnom foto natječaju „NajGEO fotografija 2017. godine“, a fotografija je nastala 2017. godine na samom ulazu u špilju Siničić i naziv fotografije je zato „Cvijet dobrodošlice“. Fotografiju se može vidjeti u Društveno-kulturnom centru u centru Brinja. Prije dvije godine sam prisustvovao na svečanom otvaranju novo uređeno Društveno-kulturnog centra jer moje fotografije krase Centar i na to sam iznimno ponosan.  U Kulturnom centru uz Cvijet dobrodošlice nalaze se  i ostale moje fotografije općine Brinje. 2020. godine sam naknadno primio javno priznanje Općine Brinje od načelnika gosp. Zlatka Fumića za turističku promociju općine Brinje.

Godine 2022. godine na natjecanju Digitalnog učeničkog inkubatora sa svojim timom i mentorom osvojili smo visoko 8. mjesto među svim srednjim školama u Hrvatskoj, za koje smo se preko prilike putem lajkova za ulazak u finale, izborili. Održali smo prezentaciju projekta u Hotelu Internationalu, te je stručni žiri odlučio da smo na kraju osvojili 4. mjesto među svim srednjim školama u Hrvatskoj.

Objave autora: