18.7 C
Zagreb
11 C
Zürich
Nedjelja, 19 rujna 2021

Marko Perković - Autor

Rođen sam u glavnom gradu naše Domovine, u Zagrebu. Trenutno idem u srednju školu, točnije u IV. razred Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju za web dizajnera. Volim fotografirati, volim šetati zagrebačkim ulicama. Od malih nogu ljetujem u Lici, točnije u Brinju. Moj djed je rodom iz Brinja pa imamo kuću u Brinju. Volim gledati naše domaće serije, ponekad i vanjske, ali najviše od svega volim slušati glazbu pogotovo sjesti na Gradinu, pogled na Brinje i slušati najdraže pjesme, opuštajuće zvući…

Godine 2015. osnovao sam svoj prvi portal Brinje-Hrvatska s ciljem promocije Općine Brinje. Naravno nekoliko godina kasnije ime portala se preimenovao u Monetium Brinje-Hrvatska jer zna se da na Humcu je bio stari grad Japoda po imenu Monetium.  Danas zbog obaveza nije više aktivna, ali već dvije i pol godine pripomažem Turističkoj zajednici Općine Brinje gdje prvenstveno fotografiram i snimam za društvene mreže, i za web stranicu TZO Brinja.

Prije tri godine, 2018. godine osvojio sam treće mjesto na državnom foto natječaju „NajGEO fotografija 2017. godine“, a fotografija je nastala 2017. godine na samom ulazu u špilju Siničić i naziv fotografije je zato „Cvijet dobrodošlice“. Fotografiju se može vidjeti u Društveno-kulturnom centru u centru Brinja. Prije dvije godine sam prisustvovao na svečanom otvaranju novo uređeno Društveno-kulturnog centra jer moje fotografije krase Centar i na to sam iznimno ponosan.  U Kulturnom centru uz Cvijet dobrodošlice nalaze se  i ostale moje fotografije općine Brinje. Prošle godine, 2020. godine sam naknadno primio javno priznanje Općine Brinje od načelnika gosp. Zlatka Fumića za turističku promociju općine Brinje.