Od treninga u parku do svjetskog kupa – Podržite ovog mladog hrvatskog sportaša

Da bi uspio u svom cilju, perspektivan mladi hrvatski sportaš traži podršku sunarodnjaka iz svijeta.

Karlo Bukovac mladi je sportaš koji se natječe u svjetskom kupu Ice Cross Downhilla. U ovom se natjecanju četiri klizača spuštaju niz zaleđenu stazu na kojoj se nalaze usponi, padovi i skokovi, dvojica od njih idu dalje.  Ovaj sport ne postoji u Hrvatskoj, pa su i uvjeti za trening skromni.

Karlo je jedini profesionalni predstavnik Hrvatske u ovom sportu.  Krenuo je onako kako priče pišu oni koji imaju jasan cilj – malim ali čvrstim koracima uz podršku svojih prijatelja zaledivši  stazu na kojoj je počeo trenirati. Snimio je video koji je poslao na mnoge adrese i dobio pozivnicu koju je prihvatio te nastupio u utrci u austrijskom Wagrainu. Već na svom prvom nastupu uspio je doći među najboljih 20 na svijetu osvojivši odlično 17. mjesto. A tek mu je 18 godina!

Park u kojem je Karlo započeo s treningom

Pred Karlom je nova sezona a s njom novi izazovi i novi problemi. Za sudjelovanje u sezoni koja nadolazi, putovanja i troškove treninga i kotizacija potrebna mu je financijska podrška pa je odlučio pokrenuti crowdfunding kampanju.

– Saznanje da me ljudi žele podržati mi mnogo znači, to mi je dodatna motivacija koja me vodi prema cilju, kaže Karlo.

Svi koji doniraju, od manjih do većih donacija dobiti će poklon. Koliko nas ima po svijetu, mogli bi ujedinjeni s malim, skromnim prilogom pomoći ovakvim krasnim mladim ljudima da ostvare svoj cilj.  Pokažimo da nismo tu samo da pljeskamo onima koji su već na postolju, negó da smo spremni pomoći onima koji nadolaze da dođu do tog postolja!  Svi koji se žele uključiti i podržati Karla, mogu to učiniti putem ove poveznice: Makeachamp

Za one koji žele uplatiti direktno na Karlov račun: HR32 23400 09311 25489 42

Autor


Ruža Studer
Više o autoru