18.4 C
Zagreb
15.6 C
Zürich
11.3 C
New York
10.3 C
Buenos Aires
20.4 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

The Coklje fest i ovaj put oduševio posjetitelje

Trodnevna manifestacija u Otočcu “The coklje fest” bogatim sadržajem i ovaj put ispunila sva očekivanja

Još jedna uspješno organizirana manifestacija The coklje fest koja se održala u petak, 8., i subotu 9. srpnja 2022.g. je iza nas i mnogi će je pamtiti po mnogobrojnim izlagačima. Ove godine bilo ih je čak 27 iz okolice; Kutereva, Sinca, Otočca, Crnog Jezera, Poduma i Ličkog Lešća a pridružili su im se također izlagači iz Ogulina i Saborskog.

Organizator manifestacije, KUBS Baštinica ovim događajem uspio je još jednom povezati kreativne žene i udruge koje se bave izradom tradicionalnih uporabnih predmeta da to pokažu te da isto tako dokažu da se kroz izradu tih predmeta može zaraditi. Bilo je tu i raznoraznih radionica za najmlađe, jahanje konja te bogata gastro-ugostiteljska ponuda.

Subotnji program obilovao je uz izložbu zabavnim programom u kojem su sudjelovali najmlađi iz dječjeg vrtića Ciciban iz Otočca, Zvonimir Tonković, Duo Amantes, Zdenko Hršak Zdenna, Zavičajno društvo Sinčerana iz Zagreba te ženska pjevačka skupina FD Otočac. U kulturnom djelu promovirana je knjiga Gorana Jurkovića “Priče coklje Tonke”. Zanimljiva je to knjiga u čijim pričama Coklja Tonka prati sva događanja u gradu Otočcu.

Ovogodišnja, trodnevna manifestacija imala je uistinu široku ponudu i svatko je zasigurno pronašao nešto za sebe. Organizatori mogu biti zadovoljni jer je posjećenost bila odlična a to nam govori da ovakve manifestacije treba organizirati jer tradicija je naše kulturno blago, baš kao i coklja čije ime se ovim festivalom slavi.

Bila je ovo još jedna, odlično organizirana i odrađena manifestacija koja je obogatila kulturno-zabavni život grada Otočca u ovim ljetnim danima i bila je pravo osvježenje i pun pogodak.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije