22.7 C
Zagreb
12 C
Zürich
15 C
New York
13.1 C
Buenos Aires
27.2 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

U prepunom tetovskom hamamu otvorena izložba “Hrvatska kroz vrijeme”

Tetovska je publika imala je priliku u petak, 3. ožujka 2023. g. vidjeti 40-ak novonastalih djela s radionice pod nazivom „Hrvatska kroz vrijeme” u kojoj je sudjelovalo oko 25 polaznika, od kojih je najmlađi imao samo 8 godina. Tetovski hamam se pokazao premalim da primi sve prisutne. Izložbu je posjetio veliki broj građana, među kojima i hrvatskа veleposlanica Tiganj te gradonačelnik Tetova Kasami.

Makedonsko-hrvatsko društvo (MHD) jučer je  u Umjetničkoj galeriji u Tetovu po drugi put organiziralo izložbu “Hrvatska kroz vrijeme”, čijih je 40 radova rezultat likovne radionice Slavča Maksimovskog i sudionika. Izložbu su otvorili veleposlanica Republike Hrvatske gđa. Nives Tiganj i voditelj radionice  Slavčo Maksimovski.

Oko 25 sudionika u proteklom je razdoblju obrađivalo temu Hrvatske kojom je kao i do sada dominirala hrvatska arhitektura, a kao novost po prvi je put predstavljeno desetak slika s narodnim hrvatskim nošnjama. Da je radionica bila zanimljiva i privukla razne dobne skupine na sudjelovanje pokazuje i činjenica da je najmlađi sudionik star samo osam godina.

Fotogalerija: croatica.mk

POVEZANI ČLANCI

Najnovije