11.4 C
Zagreb
13.4 C
Zürich
11.1 C
New York
17.2 C
Buenos Aires
24.5 C
Melbourne
Nedjelja, 5 svibnja 2024
spot_img

Eva Pemper postaje jedna od najvećih vinarica Novog Zelanda

Zanimljiva životna priča Eve Pemper, mlade Hrvatice koja je, vjerujući u sebe ostvarila svoj životni san i postala jedna od najvećih vinarica Novog Zelanda.

Eva Pemper je Hrvatica koja trenutno živi na Novom Zelandu, gdje je došla 2012. godine sljedeći svoj san da putuje diljem svijeta, upoznaje ljude i proizvodi vino. Stigavši u Novi Zeland, zaljubila se u zemlju, novozelandska vina, ljude i mjesta. “Moje putovanje oko svijeta s Eva Pemper Wines imalo je najnevjerojatniji završetak prvog dijela putovanja u SAD-u, prije nego što sam krenula u London. Kakva je to fantastična večer bila u New Yorku! Bilo je tako posebno kušati moja Eva vina proizvedena na Novom Zelandu usred New Yorka u prekrasnom hrvatskom restoranu “Dubrovnik”! Neopisiv presjek kultura koje su se jednostavno savršeno uklopile stvorile su ovaj nezaboravni događaj. Puno hvala Samu i Duški Ramić iz WINESA, za koordinaciju i organizaciju ovog događaja, te posebna zahvala Ane Mljećki na povezivanju. Predivno, nezaboravno gostoprimstvo g. Željka, vlasniku restorana Dubrovnik zaslužuje također posebnu zahvalnost. Hrana je bila nevjerojatno ukusna i autentična, vratila me u Dalmaciju i iskustvo je bilo tako stvarno. Plodovi mora savršeno su se slagali s mojim Marlborough Sauvignon Blancom, a prekrasni tradicionalni hrvatski deserti tako su dobro išli uz moj prekrasni Single Vineyard Pinot Noir Rose,” oduševljeno je izjavila Eva.

Kako bi ovu večer učinili još posebnijom, događaju su nazočili i drugi međunarodni proizvođači vina. Iz Italije, Toskane Alise Bisoli Mallenchini, vinarija stara više od 200 godina, smještena izvan Firence u Villi Medici, s vinima Chianti Colli, Florentini i Reserva, Cyril Noel iz srca Bordeauxa, Francuska s vinima Moulin, Ellegance i Exellence, dok su iz Hrvatske prisustvovali Ari Benmosche, s vinima Dingač i Zinfandel te Željko Tomić s Tomić pošipom i Tomić plavcem malim. “Sve ovo ostvarilo se zahvaljujući Samu i Duški iz WINESA. Bilo je tako lijepo kušati i njihova vina. Hvala gostima Atanas i Tina koji su porijeklom iz Makedonije, bilo je lijepo upoznati ih. Srce mi je puno i radujem se ponovnom dolasku!” rekla je Eva.

Eva Pemper magistrirala je vinarstvo na Agronomskom sveučilištu u Zagrebu i diplomirala enologiju na EIT-u, Hawke’s Bay. To joj je omogućilo duboko razumijevanje vinarske prakse iz vrlo različitih dijelova svijeta na koje se oslanja u svojoj proizvodnji vina.
Njezini su roditelji počeli proizvoditi vino u garaži, naoružani samo s jakim uvjerenjem i dubokom vjerom da je to “ono” što bi trebali raditi.

Bilo je teško u vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj, ali njezina obitelj nije odustala. Kao obitelj koja je danas ponosna na ono što su postigli u tim iznimno teškim vremenima, jer proizvodnja vina u ratnoj zoni nije laka stvar! Jedna od temeljnih inspiracija vina “Eva Pemper” je značajan utjecaj hrvatskog naslijeđa u novozelandskoj vinskoj industriji.  Povijest ove zemlje vidjela je mnoge obitelji koje su prije više od sto godina dolazile ovamo iz Hrvatske samo sa svojim koferima, slijedeći svoj san. Danas je ovaj san rezultirao nekima od najistaknutijih ljudi i marki novozelandske vinske industrije koji su dobro poznati i cijenjeni u zemlji i diljem svijeta.

Svoje putovanje oko svijeta kako bi predstavila vina Eva nastavlja nakon američke turneje u Londonu. Nakon toga odlazi u Kinu, najprije u Šangaj gdje će biti dio događanja novozelandskih vinogradara, novozelandske trgovine i poduzetništva pod nazivom The China Roadshow gdje će cijeli dan točiti svoja vina kupcima, distributerima, uvoznicima i vinskim profesionalcima u Kini. Posljednja postaja je Singapur gdje će posjetiti jedno od najvećih svjetskih događanja trgovine vinima, a to je Vin Expo Asia gdje će se susresti s distributerima vina iz cijele Azije, Vijetnama, Singapura, Tajvana itd. Bit će to mnoštvo sjajnih prilika za razvoj brenda vina Eva Pemper u Aziji.

Eva Pemper će također ovo ljeto boraviti u Hrvatskoj te sudjelovati 15.-16. srpnja 2023. na skupu “Australske i Novozelandske hrvatske žene u vodstvu” u Biogradu na Moru .
Tema skupa su vino i hrana, a Eva će biti jedan od gostujućih predavača koji će predstaviti novozelandska vina.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije