HKUD Fala s elanom u nove izazove

29. ožujka 2019. godine, najstarije Hrvatsko kulturno umjetničko društva u Švicarskoj,  ‘Fala’ iz Schaffhausena održalo je svoju Godišnju skupštinu.

Skupštinu je otvorio predsjednik Dražen Bukovec i podnio godišnje izvješće u kojem se osvrnuo na aktivnosti, članstvo i rad društva tokom 2018. godine. Istaknuo je najvažniji događaj koji se održao u rujnu, jubilarnu 40. obljetnicu društva. Pogled u budućnost i rad Fale i dalje će biti u smjeru razvijanja suradnje i prijateljstva s ostalim društvima i aktivnom sudjelovanju na smotrama u domovini i izvan domovine, kazao je između ostalog Bukovec. Spomenuo je i aktivnost članova u osnivanju Koordinacijskog odbora za kulturu kojem je cilj povezivanje, suradnja i napredovanje svih kulturnih i folklornih hrvatskih društava u CH.

Voditelj Ivan Tominac u svom je izvješću iznio sve nastupe, pohvalio aktivne članove i izrazio žaljenje zbog aktualnog stanja kod najmanjih plesača kojih je trenutno premalo da bi se probe mogle održavati. Uz mnogobrojne nastupe u Švicarskoj, Fala je sudjelovala na susretu folkloraša u Filderstadtu i uzvratila prijateljski posjet udruzi u Korenici. Najavio je planirane aktivnosti koje uključuju nove koreografije i učenje folklornog pjevanja s profesionalnim trenerom.

Izvješće rizničara prikazalo je, na zadovoljstvo prisutnih pozitivno stanje riznice i uspješan rad društva.

Iako ova godina nije bila izborna, Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog da se Upravni odbor proširi.

Upravni odbor HKUD-a Fala od ove Skupštine čine: predsjednik Dražen Bukovec, dopredsjednik Ivan Tominac, rizničar Ivan Filipin i članovi; Anita Pušić, Victoria Baljak, Anita Alilović, Valerija Rukavina i novoizabrani članovi Mario Jurić i Željka Walker-Gido, dok su u Nadzornom odboru Mirjana Kralovec, Brigita Turkalj i Katarina Dujmović.

Nakon Skupštine slijedila je zahvalna večera.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru