Krovna organizacija hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj održala sastanak

UHNK u Švicarskoj aktivno radi na odigravanju kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometnih klubova koje su utemeljili Hrvati izvan Hrvatske.

Upravni odbor krovne organizacije hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj održao je u svom sjedištu u Hrvatskom Domu u Möhlinu sastanak upravnog odbora udruge. Sastanak je održan kako bi se u prvom redu pozvalo klubove na odigravanje kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometnih klubova koje su utemeljili Hrvati izvan Hrvatske.

Sastanak je vodio predsjednik udruge Stjepan Špehar koji je podnio izvješće o proteklom razdoblju. U izvješću je spomenut uspjeh udruge koju su na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu za Hrvate izvan Hrvatske u Zagrebu predstavljala dva kluba, NK Pajde Möhlin i SV Slavonija Bern što je za udrugu veliki uspjeh. NK Pajde završile su natjecanje na trećem mjestu dok je SV Slavonija Bern bila na šestom mjestu. Sam plasman za predsjednika nije upitan već uspjeh da dva kluba iz udruge nastupaju na tako velikom natjecanju.

Klubovi u Švicarskoj moraju do kraja 2020. godine odigrati kvalifikacije po određenim grupama dok će finalni dio organizirati uprava udruge. Dogovoreno je da se klubove potakne na odigravanje kvalifikacija, a najavljen je i prošireni sastanak svih klubova udruge početkom veljače 2020. godine kako bi se zajednički donijele neke odluke i zakljućci.

UHNK u Švicarskoj također sudjeluje na Danu sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se ove godine održava 17. 11. 2019 u 12:15 sati u crkvi Sv. Josipa u Zürich-u. Udruga sudjeluje u obilježavanju od samog početka obilježavanja, a predstavnici udruge zastupati će 14. nogometnih klubova članova njihove udruge.

Na sastanku su osim spomenutog predsjednika Stjepana Špehara nazočili dopredsjednik udruge Luka Rakitić, blagajnik Žarko Šokčević, tajnik Mihael Adžić te Mario Gelo novi sportski direktor NK Pajde. Svoj izostanak opravdao Krešimir Stanić član uprave i predsjednik NK Hajduk Zürich.

Moja Domovina / Foto: Ivan Barišić