22.3 C
Zagreb
17.9 C
Zürich
12 C
New York
9.4 C
Buenos Aires
21.3 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

Moj povratak u domovinu

Dragi prijatelji i svi vi koji pratite portal Moja Domovina. U nedjelju, 11. travnja 2021. godine, nakon 43. godine života u Švicarskoj vratila sam se u Domovinu. Ne privremeno i ne „malo tu, malo tamo“, vratila sam se za stalno.

Nakon što sam putem socijalnih medija najavila prije dva tjedna odlazak iz Švicarske, do mene je stiglo mnogo vaših poruka, poziva, mailova…

Hvala vam svima na lijepim željama koje su me ispratile. Istovremeno upućujem ispriku svima kojima nisam stigla odgovoriti – jednostavno mi to više nije bilo moguće. Žao mi je što se s mnogima od vas nisam mogla oprostiti, aktualna situacija to nije dozvolila.

Kao što sam to u videu najavila, mojim odlaskom iz Švicarske mijenjaju se i moje aktivnosti. Portal Moja Domovina i dalje će biti informativan kanal za iseljenike, povratnike i useljenike. Kao i do sada, u rubrici “Korisne informacije” dijelit će se sve bitne i aktualne vijesti. Aktivnosti Hrvata i hrvatskih udruga u svijetu imat će i dalje svoje mjesto na portalu. Ono što nam se dostavi, objavit će se u rubrici “Hrvati u svijetu”. U vremenu koje dolazi, bit će u rubrici „Hrvatska” i “Zanimljivosti”  više vijesti iz domovine. Uz to, otvorit će se još jedna nova rubrika.

I dok su mi neki od vas uputili lijepe želje u smislu “odmori se, zaslužila si…”, ja  sam 12. travnja počela raditi. Sudbina je tako pomiješala karte i od ponedjeljka se nalazim u Petrinji. Tu mi je za sada radno mjesto kod Gradskog društva Crveni križ Petrinja.

Vama koji me znate i koji pratite moj rad ne moram objašnjavati zašto sam tu gdje jesam. Došla sam iz zemlje gdje sam provela 43. godine lijepog života. Uz obveze koje sam imala, zadnjih 20. godina aktivno se bavim humanitarnim radom. U Švicarskoj sam mnogo toga naučila, to znanje i iskustvo ponijela sam sa sobom u Domovinu.

Koliko god da mi je teško pao odlazak i rastanak s mojom djecom, obitelji i prijateljima – moje srce ovom se povratku veseli.

Osjećaj koji me obuzeo kad sam stigla u zračnu luku sa saznanjem – ovo nije samo dolazak na odmor, ovaj put ostaješ – taj osjećaj poznat je samo onima koji su i sami donijeli tu odluku i odabrali taj put.

Hvala svima koji su moj život u Švicarskoj obogatili na bilo koji način. Mnoge od vas poznavala sam već od samog dolaska i sve godine mog boravka u Švicarskoj. Ostala su iza mene mnogobrojna prijateljstva koja su trajala više desetljeća.

Sa sobom sam ponijela sve lijepe trenutke kojih je bilo jako puno. Od HKUD-a “Fala” pa nadalje – diljem Švicarske izgradila su se predivna prijateljstva. S mnogima od vas godinama sam surađivala i gradila zajedno s vama most prema Domovini kojoj sam se sada vratila. Veselit će me susreti s vama koji budete dolazili u Domovinu, kao i susreti s vama koji ste se već vratili.

I dalje ću graditi i raditi na povezivanju i umrežavanju Hrvata iz Domovine i svijeta. S tom misli sam pokrenula portal i ta misao će me i dalje pratiti u mojem djelovanju.

Pozdravljam sve prijatelje i čitatelje portala iz Petrinje.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije