13.4 C
Zagreb
10.8 C
Zürich
27.1 C
New York
14.5 C
Buenos Aires
28.3 C
Melbourne
Četvrtak, 2 svibnja 2024
spot_img

45. RUMENI LIST U EINSIEDELNU

Program počinje od 15 sati predavanjem studentskog kapelana don Davida Leskovara, a nastavlja se večernjom zabavom u gradskoj dvorani Zwei Raben Kultur und Kongresszentrum uz tamburaški sastav Alkari.

 Einsiedeln još jednom postaje mjesto susreta katoličke mladeži.

Hrvatske katoličke misije u Švicarskoj 30. rujna 2023. godine organiziraju četrdeset i peti po redu Rumeni list. Ovaj tradicionalni susret ponovno postaje prilika za zajedničko istraživanje vjere, razmjenu iskustva, stvaranje novih prijateljstava, te povezivanje katoličke zajednice Hrvata u Švicarskoj.

Od 16 sati počinje prigoda za svetu ispovijed, nakon koje slijedi križni put uz Kalvariju pored svetišta. Svečano euharistijsko slavlje u Gospinoj Bazilici predvodit će don David Leskovar s misionarima. Kako i priliči mladima, u večernjim satima je predviđena zabava u gradskoj dvorani Zwei Raben Kultur und Kongresszentrum uz tamburaški sastav Alkari.

Važno je napomenuti kako svemu navedenome prethodi predavanje don Davida Leskovara u 15 sati poslijepodne, na temu „Muško i žensko stvori ih.” Studentski kapelan govorit će o teologiji tijela i ljudskoj spolnosti. Veoma zanimljiva tema koja pokazuje otvorenost i spremnost katoličke crkve da u svoj svakodnevni nauk uključi važnost tematike u svjetlu vjere, te poticaj na razmišljanje kako ih se može uključiti u svakodnevni život. Teologija tijela je dar ostavljen od pape Ivana Pavla II kako bi se bolje shvatio Božji plan vizualnog identiteta muškarca i žene. Za početak ukratko, nastavak slijedi 30.rujna.

Rumeni list želi dobrodošlicu svoj katoličkoj mladeži uz prigodno predavanje aktualne tematike, te molitvu i euharistiju kao zajedničko slavlje vjere među mladima. Susret će zasigurno biti prilika za razvoj u vjeri i povezivanje hrvatske katoličke zajednice u Švicarskoj, a sve uz istraživanje veoma važne vjerske teme.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije