11 C
Zagreb
9 C
Zürich
19.9 C
New York
9.1 C
Buenos Aires
23.8 C
Melbourne
Petak, 3 svibnja 2024
spot_img

Hrvati na NEW YORK CITY MARATHONU

U nedjelju, 5. studenoga 2023. u New Yorku se održao 52. po redu NEW YORK CITY MARATHON, najveći maraton na svijetu, na kojemu je sudjelovalo više od 50.000 natjecatelja iz svih krajeva svijeta.

I ove godine među njima opet su se moglo vidjeti nadaleko prepoznatljive crvene kockice trkača iz Hrvatske. Jedan od njih je i Mario Brizanac, kojemu je ovo trreće sudjelovanje na NYC MARATHONU, gdje ponosno reprezentira Hrvatsku. Maria su kao i svake godine  bodrile supruga Sandra i kćer Martina te mnogi prijatelji i Hrvati iz New Yorka.

– Trčao sam maratone u više saveznih američkih država, kao što je npr. u Miamiju, Floridi, San Joseu, Kaliforniji, te u New Orleansu, Louisiani ali nigdje se ne osjeća takva energija kao u NYC koja vam daje dodatnu snagu i vjetar u leđa. Na ulice izađu milijuni ljudi i bodre vas duž cijele rute duge 42.2 kilometra! Ipak poseban je osjećaj kad na nekoliko dionica u daljini ugledate hrvatske zastavice, dotrčite do grupice, obitelji i prijatelja koji vam svojim oduševljenjem i nasmijan licima pokažu da je svaki ovakav izazov na kraju vrijedan svakog napora,” kaže nam Mario Brizanac, koji se već kvalificirao za NYC MARATHON 2024.

Sretno Mario!

Foto: Sandra Brizanac

POVEZANI ČLANCI

Najnovije