Jelena Benčić

Jelena Benčić

Autorica

Jelena Benčić rođ. Barković 27.02.1964. u Otočcu osnovnu školu pohađala je u Lipovlju i Švici a srednju ekonomsku u Otočcu.

Zaposlena je u struci već više od 35 godina a uz rad i ima svoj obrt za vođenje knjigovodstva. Udata i majka dvoje odrasle djece , živi s obitelji u Prozoru.

Pjesme piše od srednje škole . Do sada je objavila svoju zbirku pjesama Cesta moga zavičaja, redovito objavljuje svoje pjesme u godišnjaku Otočkog dekanata Vrilo, i u Ličkoj reviji , časopisu Ogranka Matice hrvatske u Gospiću.

Uz pjesme okušala se i u pisanju priča te u Otočkom dekameronu objavljuje svojih deset pripovijedaka. U pripremi je i druga zbirka pjesama koja bi ove godine trebala ugledati svjetlo dana.

Veliki je ljubitelj prirode i svog zavičaja i ta ljubav se vidi kako u njezinim pjesmama tako i u pripovijetkama.

Za Jelenu se može reći da je zavičajni pjesnik i pisac jer ta ljubav protkana je kroz njezina djela.

Objave autora

Misa na Begovači – Susret u prirodi

U subotu 6. srpnja 2019., pod motom „Bog govori kroz prirodu, priroda govori o Bogu“, održana je u srcu Velebita, na Begovači u organizaciji svećenika Otočkog dekanata, planinarskog društva Gromovača Otočac i DVD Otočac sveta misa.

Hodočašće vjernika gospićko-senjske biskupije u Zagreb i Krašić

U subotu 27. travnja 2019.  vjernici iz Gospićko–senjske biskupije hodočastili su u Zagreb i Krašić, rodno mjesto blaženog Alojzija Stepinca. 

Lijepa naša domovina – Kosinjska dolina – Gornji i Donji Kosinj

Putovanje kroz Liku se nastavlja. Ovaj put kroz Donji i Gornji Kosinj za koje se zasigurno može reći da su kolijevka kulture i zasigurno značajniji povijesni i arheološki lokaliteti Hrvatske.

U Otočcu otvorena izložba ‘U potrazi za frankopanskim posjedima u Gackoj’

Tragovima Frankopana u Gackoj dolini – Otvorenje izložbe o frankopanskim posjedima u Gackoj dolini.

Tragovima Zrinskih i Frankopana – Dabar lički

Tragovi Zinskih i Frankopana u ovom članku vode u malo ličko selo Dabar koje krije mnogo povijesno zanimljivih podataka.